Eveniment

Business Magazin. Cine este chilianul Jorge Araya, cel care conduce operaţiunile BAT România dar si operaţiunile ariei Europa de Sud-Est din cadrul gigantului britanic BAT. Secretul unei reuşite profesionale nu este abilităţile tehnice ci despre abilitatea de a conduce, crearea de reţele şi despre lucrul cu oamenii

Autor: Ioana Matei, Cristian Hostiuc

30.06.2024, 19:45 45

La un an de la numirea sa în rolul de Director General al BAT România, cât şi de Director al Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT, executivul de origine chiliană Jorge Araya mărturiseşte că îşi doreşte să păstreze aceste poziţii „cât mai mult timp” şi vorbeşte despre motivele care fac din piaţa românească „o forţă” la nivel regional.

„Este o arie extrem de frumoasă, de diversă, pe care o coordonăm de aici, din România, o organizaţie extrem de importantă pentru grup. BAT România este una dintre cele mai importante afaceri pentru BAT şi parte dintre responsabilităţile mele implică şi poziţia de director general al BAT România, de care sunt foarte mândru. După 30 de ani petrecuţi în BAT, şansa de a fi parte din această organizaţie fantastică într-un loc atât de frumos precum Bucureştiul mă onorează şi sunt foarte mândru. Este o experienţă fantastică”, descrie Jorge Araya rolul său, la aproximativ un an de la preluarea acestuia. În aprilie 2023, executivul de origine chiliană a preluat funcţiile de director al ariei Europa de Sud-Est şi director general al BAT România, odată cu numirea sa, România devenind şi sediul şi punctul de coordonare pentru afacerile companiei din alte douăsprezece pieţe definite de această arie. Miza venirii sale aici a fost astfel cu atât mai mare, având în vedere că echipa de management condusă de el de la Bucureşti coordonează şi activităţile BAT din Italia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Slovenia, Croaţia şi Kosovo.

Cum vede însă Araya responsabilităţile sale, dar şi piaţa locală, după un an petrecut în România?

Meet the CEO. Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT & Director General, BAT România: „Nivelul profesional românesc este absolut remarcabil. Calitatea oamenilor pe care îi avem în România este ceea ce ne-a permis să construim o afacere fenomenală”