Info

OPORTUNITATE IMOBILIARĂ UNICĂ: SE VINDE UN LOC DE VIS, VIITOAREA SUBURBIE VERDE A ORAŞULUI CLUJ-NAPOCA, COLINA NOUĂ

ADVERTORIAL

OPORTUNITATE IMOBILIARĂ UNICĂ: SE VINDE UN LOC DE VIS,...

Autor: Publicitate

25.06.2024, 08:00 2270

Situat la doar 30 de minute de Piaţa Unirii, punctul zero al Municipiului Cluj-Napoca, ansamblul Colina Nouă constituie o oază de bine, un refugiu din faţa aglomeraţiei urbane, a poluării, a traficului infernal, a stresului permanent din zona centrală a oricărui mare oraş.

Proiectul Colina Nouă a fost construit atât pentru familiile din România, cât şi pentru expaţii, care aşteaptă cele mai înalte standarde în planificarea urbană.  Don Lothrop, vizionarul din spatele proiectului Colina Noua, rezumă valorile pe care proiectul le-a îmbrăţişat:

"Când am ajuns să mă îndrăgostesc de cultura românească şi am văzut potenţialul enorm al ţării, am vrut să construiesc ceva care să fie foarte apreciat şi care nu mai poate fi construit în Germania, Anglia sau Statele Unite. Un loc care oferă familiilor o calitate mult mai înaltă a vieţii prin revendicarea valorilor simple care stau la baza unei vieţi sănătoase. Aceasta presupune:

  • Acces facil la hrana proaspătă de fermă care asigură nutrienţii esenţiali pentru organism.
  • Suprafeţe mari de spaţii verzi care stimulează mişcarea, îţi umplu plămânii cu aer curat şi reduc stresul pe măsură ce ne reînviem relaţia cu natura.
  • Locuri sigure în care copiii să se joace liber unul cu celălalt, unde să îşi dezvolte relaţiile şi abilităţile esenţiale care îi pregătesc pentru viaţă şi nu numai.
  • Crearea unei  comunităţi în care membrii se sprijină reciproc şi care constituie o oază de stabilitate în haosul lumii.
  • Petrecerea timpului liber în natură, cu plimbări în spaţii verzi decât conducând în trafic.
  • Acces la o şcoală de clasă mondială la câţiva paşi de acasă, care stimulează o cultură a învăţării în fiecare copil, în fiecare cămin.

Colina Noua introduce un nou concept de Viaţă Sănătoasă, atrăgând interesul cumpărătorilor de case din întreaga lume."

Dezvoltatori americani au investit în el, propunându-şi să salveze de la dispariţie şi uitare valori tradiţionale de viaţă, integrându-le într-o concepţie urbanistică modernă şi novatoare. Ei au identificat, la mică distanţă de Cluj, de cel de al doilea oraş al României ca importanţă economică şi dinamică de dezvoltare, un loc paradisiac în care omul poate trăi în armonie cu natura şi să se afle totuşi aproape de oportunităţile sale de realizare profesională.

Viziunea aceasta, pe cât de incitantă, pe atât de îndrăzneaţă, a implicat achiziţionarea unor suprafeţe mari şi compacte de teren agricol, peste 60 de ha, în localitatea Băbuţiu, comuna Vultureni, alipirea şi intabularea acestora. Faza de proiectare a presupus urbanizarea zonei şi obţinerea planului de amenajare a teritoriului, PUZ. Ulterior, terenul a fost viabilizat, au fost drenate apele de suprafaţă, s-a amenajat pârâul care străbate zona pentru a face faţă oricăror intemperii, fără să depăşească cotele de siguranţă, s-a introdus infrastructura rutieră la cele mai înalte standarde, s-au introdus utilităţile. Totul a fost făcut ca la carte, fără niciun compromis, lucru care se vede de îndată ce păşeşti în cartier.

Proiectul Colina Noua a fost conceput să răspundă nevoilor copiilor, deoarece societatea noastră se confruntă cu o creştere extraordinară a anxietăţii şi depresiei în rândul adolescenţilor.  Accentul principal este crearea de locuri sigure pentru jocul liber în aer liber, care sunt o alternativă dovedită la petrecerea timpului în interior cufundat în ecranele tehnologiei moderne. Proiectul răspunde nevoii unui stil de viaţă sănătos prin crearea unor locuinţe care să constituie veritabile cămine pentru copii fericiţi şi, implicit, pentru  familii fericite, cu o arhitectură de calitate şi integratoare, care să potenţeze armonia dintre om şi natură şi, nu în ultimul rând, constituirea unei comunităţii cu valori comune.

Prima fază a proiectului a constat în construirea a 28 de case într-un stil arhitectural tradiţional românesc, îmbinat cu elemente moderne. Proiectului arhitectural de ansamblu a fost întregit de designul interior şi cel peisagistic de excepţie. Implementarea acestei faze s-a realizat la cele mai înalte standarde, casele fiind predate beneficiarilor la stadiul ultrafinisat.

După doar câteva minute petrecute în cartierul Colina Nouă, vizitatorul este cuprins de o stare de bine. Ambianţa îl îndeamnă să cerceteze la pas fiecare colţişor. Casele sunt superbe, îmbrăcate în lemn şi piatră, aşezate neconvenţional, astfel încât să nu se alinieze banal la marginea drumului. Expuse generos luminii soarelui, casele au o ţinută zveltă şi emană un aer primitor, fiecare având câte un element distinct, iar priveliştile ce pot fi văzute de pe terase şi ferestre sunt mereu surprinzătoare. Abia atunci când se va fi lăsat furat de frumuseţea peisajului, vizitatorul va înţelege că acel loc e unic în felul său, că scopul celor care l-au gândit nu a fost maximizarea indicilor urbanistici, nici profitul facil, că dezvoltatorul a dorit să creeze un loc magic în care fiecare proprietar să simtă că se reîntoarce la valorile tradiţionale româneşti, fără a renunţa la niciunul din beneficiile modernităţii.

La Colina Nouă copiii se joacă cu vecinii lor fără ca părinţii să aibă vreun motiv de teamă. Zonele din jurul caselor sunt fără garduri, semn că cine se stabileşte în acest cartier rezidenţial este chemat să se integreze comunităţii, nu să se izoleze.

Şcoala nouă şi modernă din cartier Colina Learning Center este acreditată NEASC – un standard global de excelenţă pentru şcolile internaţionale. Elevii pot parcurge drumul de acasă până la şcoală pe jos în câteva minute, în totală siguranţă şi liberate, fără să fie necesar ca părinţii să-i însoţească.

Serile la Colina Nouă sunt de poveste. Foişorul construit în acelaşi stil tradiţionalist, locul ideal de întâlnire între prieteni, conceput pentru organizarea în sânul comunităţii a unor evenimente, tot aşa cum, pe vremuri, centrul satului era locul de întâlnire al tuturor, unde adulţii depănau poveşti, iar copiii alergau în jurul vetrei.  

Plecând de la Colina Nouă,  pleci cu sentimentul că părăseşti un loc unic. La reîntoarcerea în oraş, te vei simţi agresat de arhitectura eclectică, agresivă, de culorile ţipătoare şi discordante ale imobilelor, te vor frapa dezordinea urbanistică şi gustul îndoielnic, vei conştientiza că poluarea şi traficul îţi accentuează stresul şi oboseala. Vei înţelege unicitatea Colinei Noi.

*

Odată finalizată prima etapă a acestui proiect, după ce au fost depăşite cele mai grele şi costisitoare etape ale unei astfel de dezvoltări, investitorii au decis să predea ştafeta.

Societatea Şoimeni Parc S.A., cea care deţine în proprietate acest proiect, a cerut deschiderea procedurii insolvenţei, pentru a proteja activele importante pe care le deţine şi pentru a le valorifica într-un mod coerent şi transparent în cadrul acestei proceduri.

Ce se valorifică ? Societatea Şoimeni Parc S.A. deţine în proprietate:

  • o suprafaţă compactă de 16 ha (165,167 mp) teren intravilan;
  • terenul este urbanizat, beneficiind de Plan urbanistic Zonal, ceea ce permite potenţialilor investitori să demareze lucrările de construcţie în timp record;
  • infrastructura şi utilităţile au fost introduse la limita de proprietate, graţie unei investiţii de peste 4 milioane Euro;
  • capacitatea staţiei actuale de epurare a apelor uzate este de 300 persoane echivalente sau 45 metri cubi /zi. Construcţie modulară aceasta poate fi extinsă cu uşurinţă în capacitate.
  • sistemul de distribuţie a apei este integrat cu Compania de Apă Someş odată cu punerea în funcţiune a magistralei de apă Zalău - Gilău.
  • instalaţia de alimentare cu energie electrică este realizată dintr-un PTAB (post de transformare) nou construit special pentru proiectul "Colina Nouă.
  • puterea necesară pentru dezvoltarea viitoare a proiectului poate fi uşor obţinută prin înlocuirea transformatorului actual de 20/0,4 kV – 250 kVA cu unul de până la 800 kVA.
  • terenul este situat lângă cel utilizat pentru crearea Fazei 1 a proiectului Colina Nouă, cuprinzând o comunitate superbă şi de mare succes, fapt care permite o continuare a dezvoltării imobiliare armonioasă şi naturală;
  • beneficiarii caselor care se vor edifica, vor avea acces la şcoala Colina Nouă, care a fost dezvoltată cu o investiţie de 2 milioane Euro şi este acreditată NEASC – un standard global de excelenţă pentru şcolile internaţionale;
  • drumul judeţean care leagă municipiul Cluj-Napoca de Colina Noua a fost proaspăt modernizat (a fost lărgit, au fost create noi poduri şi a fost schimbată reţeaua de apă) creându-se un coridor puternic pentru dezvoltarea economică a zonei;
  • societatea va transmite dreptul de superficie deţinut asupra a 62 hectare de teren extravilan, pe care se pot realiza activităţi de agrement;
 

Dată fiind importanţa proiectului şi potenţialul acestuia, lichidatorul judiciar desemnat să conducă procedura, societatea profesională DDG Insolvency IPURL din Cluj-Napoca, a fost mandatată să identifice cel mai potrivit client pentru acest proiect unic. Relaţiile cu privire la procedura de valorificare pot fi obţinute de pe site-ul lichidatorului, www.ddgi.ro sau la numărul de telefon 0748-888132.

Persoanele interesate sunt invitate să viziteze  Colina Nouă şi să descopere paradisul verde de lângă Cluj-Napoca.