ZF 24

Medlife continuă tranzactiile şi preia integral grupul Antares Clinic din zona Moldovei, fondat de medicul Dorel Cosma

Medlife continuă tranzactiile şi preia integral grupul...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2024, 11:04 202

Reţeaua de servicii medicale MedLife a semnat pentru o nouă tranzacţie, privind achiziţia integrală a acţiunilor grupului de clinici Antares Clinic, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova, fondat de dr. Dorel Cosma.

Antares Clinic activează pe piaţa de servicii medicale private din 2006 şi oferă o serie de investigaţii, inclusiv imagistice. Grupul are în componenţă 3 unităţi de mari dimensiuni în regim ambulatoriu situate în oraşele Piatra Neamţ, Botoşani şi Oneşti, precum şi 2 laboratoare în Piatra Neamţ şi Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2023 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 18,3 milioane de lei.

“Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Moldova, fiind o zonă de interes strategic pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe încă din 2014 odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iaşi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator şi spitalizare de zi, oferind abonaţilor dar şi pacienţilor fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacţie, vom extinde facilităţile de diagnostic pentru pacienţii din nord-estul ţării şi nu numai. Avem cea mai mare reţea de unităţi medicale proprii la nivel naţional fiind prezenţi deja în toate oraşele cu peste 150.000 locuitori. Suntem mândri să reconfirmăm pe această cale investitorilor şi acţionarilor noştri că am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic şi tratament cu o infrastructură medicală naţională. Vom continua să ne consolidăm poziţia şi sperăm să mai anunţăm şi alte achiziţii până la sfârşitul anului”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Grup.

În urma achiziţiei, managementul Antares rămâne neschimbat.

“Activăm pe această piaţă de aproape 2 decenii şi am încercat permanent să îmbunătăţim gama de investigaţii, oferind pacienţilor servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluţia companiei. Ne bucurăm să ne alăturăm grupului lider de piaţă, aliniindu-ne astfel la standarde înalte de calitate şi beneficiind de experienţa şi cunoştinţele atât medicale, cât şi de management ale acestuia.”, a declarat dr. Dorel Cosma, medic primar radiologie imagistică medicală, fondator Antares Clinic.

În prezent, MedLife este operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziţii pe piaţa medicală din România. Compania a anunţat în martie suplimentarea cu 50 milioane de euro a creditului sindicalizat, până la valoarea de 268,3 milioane euro, noile fonduri urmând să fie utilizate cu precădere pentru achiziţii.

Grupul MedLife a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri pro-forma de 453 milioane euro în creştere cu 25% faţă de 2022.