ZF 24

Miliardarul Dinu Patriciu premiaza facultatea anului cu 30.000 de euro

27.04.2010, 17:31 67

Fundatia "Dinu Patriciu", care investeste anual 7 mil. dolari(peste 5 mil. euro) in programe educationale, va acorda premii invaloare de 250.000 de euro pentru profesorii, elevii, institutiilede invatamant sau ONG-urile care au derulat cele mai bune proiectein domeniul educatiei anul trecut.

"Cele mai mari premii, in valoare de 30.000 de euro fiecare lepot primi castigatorii de la sectiunea 'Scoala anului' si'Facultatea anului'. Anul acesta am introdus si doua sectiuni noiin concurs, 'Educatorul/ Invatatorul anului' si 'Bibliotecarulanului', pentru care am extins si valoarea totala a premiilor",spune Tincuta Baltag, directorul general al Fundatiei DinuPatriciu. Evenimentul "Gala Premiilor in Educatie" se afla la ceade-a doua editie, anul trecut fiind acordate premii in valoaretotala de 200.000 de euro.

In 2009, au fost acordate doua premii II la sectiunea"Facultatea anului", care au fost castigate de Facultatea deMatematica si Informatica din cadrul Universitatii Ovidius(Constanta) si de Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatiidin Bucuresti. Printre criteriile de eligibilitate pe care trebuiesa le intruneasca facultatile participante la concurs se numaraimplementarea a cel putin doua proiecte educationale sau decercetare in ultimul an, atragerea de fonduri pentru dezvoltareainfrastructurii sau oportunitatile create studentilor legate demobilitate si de angajare.Pentru sectiunea 'Profesorul anului',castigatorii pot primi cate 10.000 de euro, iar ONG-ul anului dindomeniul educatiei poate obtine 20.000 de euro.

Candidatii se pot inscrie online pe site-ulPremiileineducatie.ro in perioada 15 iunie- 27 septembrie, iardecernarea premiilor va avea loc la finele lunii octombrie.

Fundatia este finantata din plasamentul in valoare de 100 demilioane de dolari al lui Dinu Patriciu, fost CEO al grupuluiRompetrol, aflat pe locul 437 in topul celor mai bogati oameni dinlume, realizat de revista americana Forbes cu o avere estimata la2,2 miliarde de dolari in 2009.