Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Viitorii pensionari ai României sunt remuneraţi miercuri cu dividende de 260 mil. lei din profitul pe 2023 al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România. Banca de la Cluj plăteşte astăzi un dividend brut de 1,252 lei pe acţiune, ceea ce la preţurile de tranzacţionare de la Bursa de Valori înseamnă un randament de 3,8%

Bursă. Viitorii pensionari ai României sunt remuneraţi...

Autor: Liviu Popescu

26.06.2024, 07:30 3518

Ulterior, spre finalul verii, banca îşi va majora capitalul social cu 1,2 miliarde de lei printr-o operaţiune prin care va acorda investitorilor 14,8 acţiuni gratuite la 100 de acţiuni deţinute.

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, îşi remunerează pe 26 iunie 2024 investitorii cu dividende de 1 mld. lei din profitul de 3 mld. lei al anului 2023, ceea ce înseamnă că de câştigat vor avea şi viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care astăzi contribuie la un fond de pensii private Pilon II.

Iar asta pentru că cele şapte fonduri Pilon II sunt cei mai mari acţionari ai băncii de la Cluj cu o deţinere de circa 26,3%, echivalentul unei investiţii de 6 mld. lei, ceea ce înseamnă că orice fluctuaţie a preţului acţiunilor şi orice schimbare în businessul băncii se va reflecta şi asupra activului net al milioane de salariaţi.

Circa 8,2 milioane de salariaţi sunt participanţi ai fondurilor Pilon II, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro