ZF Live

ZF Live. Florian Neagu, BNR, profesor ASE: Programul de masterat al BNR şi ASE îşi propune să pregătească oameni pentru domenii care generează valoarea adăugată mare, care sunt în strânsă legătură cu stabilitatea financiară. Am creat acest program de masterat şi pentru că vrem să punem ochii pe oameni cât mai buni la prima mână.

ZF Live. Florian Neagu, BNR, profesor ASE: Programul de...

Autor: Ramona Cornea

09.07.2024, 08:40 183

„Am creat acest program de masterat şi pentru că vrem să punem ochii pe oameni cât mai buni la prima mână. (...) Dacă vrei să generezi mai multă valoare adăugată în sistem, dacă vrei să poţi să finanţezi proiecte mai sofisticate, dacă vrei să poţi să contribui regional mai bine, îţi trebuie oameni mai bine pregătiţi.”

ASE Bucureşti şi BNR organizează în parteneriat un program de master cu specializare în activitatea băncilor centrale, în cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FABBV). Programul de master se numeşte BANCAS şi a pornit începând cu anul universitar 2022-2023. Acest program îşi propune să pregătească oameni pentru domenii care generează valoarea adăugată mare, care sunt în strânsă legătură cu stabilitatea financiară, susţine Florian Neagu, directorul adjunct al direcţiei de stabilitate financiară din cadrul BNR şi profesor la ASE.

„Programul de masterat care creat de Banca Naţională a României şi Academia de Studii Economice îşi propune să pregătească oameni pentru domenii care generează valoare adăugată mare, domenii care sunt în strânsă legătură cu stabilitatea financiară, cu supravegherea, cu reglementarea, cu rezoluţia, cu monitorizarea de plăţi.“

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro