Bănci și Asigurări

Inteligenţa Artificială a ajuns şi la BCR şi în telefoanele românilor care au instalate aplicaţiile George. Ce puteţi face de acum direct din aplicaţie

Inteligenţa Artificială a ajuns şi la BCR şi în...

Autor: Cristina Bellu

13.06.2024, 14:01 13915

BCR a introdus în platforma de digital banking pe care o administrează, George, funcţionalitatea FinCoach, care combină regulile de educaţie financiară şi sfaturile practice cu analiza de date pentru situaţia financiară personală a utilizatorilor, ca parte dintr-un flux de construcţie a unui fond de rezervă. Prin intermediul noii funcţionalităţi utilizatorii vor putea învăţa, spre exemplu, ce este sănătatea financiară, care sunt cele mai importante şase repere în setarea unui buget personal, cum arată primele zece metode inteligente de economisire, cum îşi pot tranforma pasiunile în surse de venit, care sunt principiile investiţionale de bază, cum se pot ţine datoriile sub control şi care ar fi opţiunile pentru banii de studii. 

„Suntem doar în prima fază de dezvoltare şi ne propunem să aducem în FinCoach cât mai multe călătorii de învăţare şi de adoptare a unor obiceiuri financiare sănătoase“, spune Daniela Urzică, şef departament Customer Contact Management la BCR.

Ecosistemul digital George a cunoscut o dezvoltare constantă în ultimii 6 ani. Peste 300 de funcţionalităţi şi opţiuni au fost introduse, de la momentul punerii pe piaţă, în octombrie 2018.

În prezent, George are 2,34 milioane de utilizatori (internet banking şi mobile banking), dintre care peste 1,9 milioane sunt utilizatori activi ai aplicaţiei George mobile, cu o creştere de 13% an pe an.

84% din totalul produselor BCR pentru persoane fizice (deschidere de cont curent, credite ipotecare şi de consum, cont de economii, depozite, asigurări şi produse investiţionale) sunt acordate, în prezent, pe flux 100% digital.

Luna martie 2024 a marcat chiar un record al vânzărilor digitale, cu 89% din total produselor vândute la nivel de bancă achiziţionate pe flux 100% digital, arată datele BCR.