Bănci și Asigurări

Deloitte a asistat Alior Bank în vânzarea către Patria Bank a unui portofoliu de credite de 97 mil. lei

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ionuţ Vasilescu, Director Adjunct, şi Iulia Georgescu, Senior Associate

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ionuţ Vasilescu, Director Adjunct, şi Iulia Georgescu, Senior Associate

Autor: Cristina Bellu

26.06.2024, 11:17 133

Deloitte România a asistat sucursala din România a instituţiei financiare poloneze Alior Bank în vânzarea unui portofoliu de credite de aproximativ 4.000 de clienţi persoane fizice către Patria Bank.

Tranzacţia, care constă în credite de consum performante cu un sold de aproximativ 97 de milioane de lei la 30 aprilie 2024, este aşteptată să se încheie în septembrie 2024.

Echipa Deloitte România a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ionuţ Vasilescu, Director Adjunct, şi Iulia Georgescu, Senior Associate, din cadrul practicii de Consultanţă Financiară, şi a lucrat îndeaproape cu echipa Deloitte din Polonia, formată din consultanţii financiari Piotr Rudnicki, Director Adjunct, şi Karol Szczygielski, Associate.

Fondată în 2008 de un grup italian, Alior Bank este al optulea cel mai mare grup bancar din Polonia după active. Este listată la Bursa de Valori din Varşovia şi acţiunile sale sunt incluse în indicele bursier WIG20. Cel mai mare acţionar al Alior Bank este Grupul PZU, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Polonia şi din Europa Centrală şi de Est.