Bănci și Asigurări

Adrian Stancu, fondator Academia de Brokeraj în Asigurări: Majoritatea firmelor locale, companii multinaţionale sau IMM-uri, nu fac o evaluare a riscurilor la care se expun, nu au un plan de continuitate a activităţii şi a business-ului propriu-zis în cazul unor daune majore

Adrian Stancu, fondator Academia de Brokeraj în...

Autor: Mircea Nica

28.06.2024, 00:03 38

Cele mai multe firme din România, 7 din 10 cazuri, riscă daune severe sau închiderea activităţii, pentru că nu sunt asigurate pentru nevoile lor specifice, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Academiei de Brokeraj în Asigurări. Printre cele mai expuse firme după domeniul de activitate se află cele de producţie, retail, agricultură, construcţii sau HoReCa, iar multe dintre acestea nu au un management al riscurilor de asigurări.

“Majoritatea firmelor locale, companii multinaţionale sau IMM-uri, nu fac o evaluare a riscurilor la care se expun, nu au un plan de continuitate a activităţii şi a business-ului propriu-zis în cazul unor daune majore. Prin urmare interesul pentru un plan de asigurări personalizat după nevoile fiecărei organizaţii este încă scăzut în România. În caz de incendii, explozii sau inundaţii pot fi distruse de la o mare parte din bunurile firmei până la întregul sediu sau punct de lucru, cu materia primă, produsele, utilajele şi alte bunuri care nu mai pot fi recuperate. În România, riscul pentru astfel de daune majore este ridicat, iar peste 70% dintre firmele cu care am intrat în contact nu aveau un plan de asigurări personalizat în funcţie de nevoi şi expunerea la risc”, declară consultantul Adrian Stancu, fondator Academia de Brokeraj în Asigurări, una dintre importantele centre educaţionale şi de formare în domeniul asigurărilor.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro