Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Patria Bank cumpără de la Alior Bank credite de 97 mil. lei care includ aproape 4.000 de clienţi persoane fizice. Tranzacţia vizează creşterea portofoliului de credite de consum al băncii

Valentin Vancea, director general al Patria Bank

Valentin Vancea, director general al Patria Bank

Autor: Cristina Bellu

21.06.2024, 10:36 1639

Patria Bank anunţă că a semnat cu banca poloneză Alior Bank, prin sucursala sa din Romania, un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei, sold la 30 aprilie 2024.

Portofoliul include aproximativ 4.000 de clienti persoane fizice şi este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate in lei.

Preluarea urmează să fie implementată in septembrie 2024, şi vizează cresterea portofoliului de credite de consum si a numarului de clienti persoane fizice ai Patria Bank, spun oficialii instituţiei.

“Tranzactia ne ofera oportunitatea de a dezvolta si diversifica activitatea bancii impreuna cu noii clienti. Dupa preluarea acestora, Patria Bank intentioneaza sa ii fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse si servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipoteca, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent si depozite la termen”, explică Valentin Vancea, director general al Patria Bank.

Anca Andrei, director general, Alior Bank S.A. Varsovia, sucursala Bucuresti, spune că instituţia pe care o reprezintă a luat o decizie strategica de vanzare a portofoliului de credite de consum in Romania.

“Ne-am pregatit pentru aceasta tranzactie cu mult timp inainte. (...) Vom face tot posibilul sa ne asiguram ca tranzactia se deruleaza usor pentru clientii nostri si ca acestia pot folosi in avantajul propriu, in mod rapid si eficient, gama larga de produse si servicii a Patria Bank, impreuna cu reteaua teritoriala a bancii”