Companii

Anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie. Ce s-a schimbat pe cele mai mari pieţe din 2006 până acum. În aproape două decenii, producţia de bere a scăzut, iar producătorii români au dispărut sau au fost absorbiţi de grupurile internaţionale. Ursus Breweries a rămas printre cei mai mari producători

Autor: Miruna Diaconu , Mădălina Dediu Panaete

11.06.2024, 11:00 140

Un alt lucru care s-a schimbat în piaţa berii din 2006 şi până în prezent este faptul că au apărut tot mai mulţi producători care fac bere artizanală.

În aproape două decenii, producţia de bere a înregistrat o scădere, potrivit datelor adunate de ZF de la Asociaţia Berarii României. Dacă în 2006 producţia de bere a fost de 17,7 milioane de hectolitri, anul trecut, aceasta a fost de doar 15 milioane de hectolitri.

În 2006, Ziarul Financiar a lansat prima ediţie a anuarului Cei mai mari jucători din economie, fiind realizat pe baza datelor financiare în 2005 ale companiilor. De atunci, piaţa berii s-a schimbat, iar clasamentul celor mai mari jucători din acest sector economie arată diferit.

Unii dintre jucătorii autohtoni prezenţi în clasamentul realizat în 2006 au fost absorbiţi de companii multinaţionale care au intrat în piaţa locală.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro