Companii

Ce ar fi însemnat ca echipa naţională de fotbal să meargă cu trenul la meciuri în România? O oră versus aproape cinci ore pe distanţe egale

Gara de Wurzburg, Germania, este punctul zero al deplasărilor echipei naţionale în interiorul Germaniei.

Gara de Wurzburg, Germania, este punctul zero al deplasărilor echipei naţionale în interiorul Germaniei.

Autor: Mirabela Tiron

29.06.2024, 17:06 654

Naţionala României, care şi-a stabilit cartierul general la Wurzburg pentru a pregăti meciurile de la Euro 2024, a plecat vineri dimineaţă cu trenul spre Köln pentru meciul cu Belgia din 22 iunie, la fel cum a făcut şi anterior pentru meciul din München cu Ucraina. România urmează să joace şi la Frankfurt pe 26 iunie împotriva Slovaciei Călătoria cu trenul între Wurzburg şi Köln, o rută de 320 de kilometri, durează între două ore şi un sfert şi două ore şi jumătate  O distanţă similară, Cluj-Napoca - Braşov (332 km pe calea ferată) este parcursă în România în şase ore şi jumătate-şapte ore.

În Germania, una din ţările care au prioritizat transportul pe calea ferată şi care a investit semnificativ în acest tip de transport mai puţin poluant, călătoria între Wurzburg şi Koln durează între două ore şi un sfert şi două ore şi jumătate, distanţa dintre cele două oraşe din Germania fiind de 320 de kilometri. Tariful unui bilet pentru călă­toria cu trenul pe această rută începe de la 55 de euro şi poate să sară de 100 de euro în funcţie de intervalul călătoriei.

O distanţă similară în România, cum ar fi cea de pe ruta de cale ferată între Braşov şi Cluj-Napoca (331 km) este parcursă de tren în şase ore şi jumă­tate -şapte ore, iar preţul unui bilet va­riază între 94 lei (19 euro) şi 108 lei (22 euro) la clasa a doua, potrivit date­lor de pe infofer.ro.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro