Companii

​Ce vor antreprenorii de la primari: Irina Măndoiu, Policolor-Orgachim: Cu cât se elimină mai repede dosarul cu şină şi mersul la ghişeu, cu atât va fi mai constructiv pentru mediul de business

​Ce vor antreprenorii de la primari: Irina Măndoiu,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.06.2024, 14:32 78

Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru primăria Capitalei, crede Irina Măndoiu, CEO-ul producătorului de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim.

„Cu cât se elimină mai repede dosarul cu şină şi mersul la ghişeu, cu atât va fi mai constructiv pentru mediul de business. Pe partea noastră de construcţii, ar fi util un plan de urbanism coerent şi aliniat cu noile cerinţe europene, astfel încât oraşele şi satele noastre să aibă identitate şi să fie şi funcţionale, context în care punem în prim-plan două profesii de care suntem extrem de apropiaţi: arhitecţii şi meşterii în construcţii, ambele categorii profesionale având nevoie de criterii de calitate ca să-şi desfăşoare optim profesiile. Astfel, îndemn autorităţile locale să acceseze cât mai multe fonduri europene existente în acest sens, după modelul Poloniei sau al altor state europene.”, a declarat ea.

ZF a întrebat oameni de afaceri şi manageri din toate colţurile ţării şi a strâns câteva idei care pot sta mai departe la o mai bună organizare, dar şi dezvoltare economică a localităţilor din România şi implicit a mediului de business, care angajează oameni şi plătesc taxe şi impozite locale. De la dezvoltarea de drumuri mai bune, până la a fi o "voce" în faţa aparatului central, antreprenorii şi executivii au aşteptări tot mai mari de la administraţiile locale.

Cititi mai multe aici