Companii

Compania de consultanţă Premier Hospitality preia operarea hotelului Ramada Sibiu, controlat de familia Carabulea, într-un sistem de tip lease. Premieră pentru piaţa locală

Compania de consultanţă Premier Hospitality preia...

Autor: Miruna Diaconu

25.06.2024, 11:18 210

Compania de consultanţă în turism Premier Hospitality preia operarea hotelului Ramada din Sibiu, într-un sistem de tip lease pentru o perioadă de 20 de ani. . Această mişcare reprezintă o premieră în piaţa locală de turism, astfel că Mai exact, Premier Hospitality devine prima companie românească care preia o astfel de colaborare. Contractul, încheiat cu acceptul lanţului Wyndham, proprietarul brandului Ramada, şi a început efectele la 1 iunie 2024, noul management urmând să preia funcţia de la 1 iulie 2024. Hotelul Ramada Sibiu este controlat de familia Carabulea.

„Am decis să facem acest contract de chirie pe termen lung pentru a integra o nouă viziune modernă în cadrul business-ului nostru de familie, transferând operaţiunile către o firmă specializată cu vastă experienţă. Vom fi implicaţi în continuare în dezvoltarea afacerii cu obiectivul de a ajunge în topul hotelurilor din Sibiu şi din ţară”, spune Oprea Carabulea, reprezentantul familiei Carabulea, proprietarii hotelului.

Compania de consultanţă, fondată de Lucian Marinescu şi Călin Ile, îşi propune un program de investiţii de aproximativ 3 milioane de euro, care va include atât modernizarea hotelului, cât şi dezvoltarea personalului cu scopul de a aduce proprietatea la standardele actuale de echipare şi servicii.

„Observăm un interes sporit din partea proprietarilor şi investitorilor din industria ospitalităţii pentru sevicii de operare hotelieră, fie de management, fie de lease şi suntem pregătiţi să răspundem acestor cereri. Proiectul este emblematic pentru Sibiu şi pentru întreaga ţară, fiind un hotel deja cunoscut şi apreciat. Pentru mine, este o locaţie importantă în mod particular deoarece am făcut parte din echipa care a dezvoltat-o şi inaugurat-o în 2007”, spune Lucian Marinescu.

Contractele de lease alături de contractele de management sunt cele două forme de operare practicate în industria hotelieră. Primele dintre ele transferă întreaga responsabilitate a operării hotelului către chiriaş, inclusiv managementul angajaţilor şi deciziile privind serviciile oferite.

„Suntem încântaţi să începem noua direcţie de business cu un hotel de acest tip şi într-un oraş frumos ca Sibiul, destinaţia turistică a anului 2024. Este primul nostru contract de lease, de fapt, este primul de pe piaţă realizat de către o companie românească. Ne dorim să facem din Premier Hospitality cea mai importantă companie locală de operare hotelieră, capabilă să concureze de la egal la egal cu operatorii străini şi, de ce nu, să intrăm şi pe pieţele externe prin astfel de servicii”, spune Călin Ile, cofondator al Premier Hospitality.