Companii

Loredana Apreutese, directorul general al International Alexander, liderul pieţei de transport mărfuri: Activitatea externă reprezintă 20% din business. Am pornit de la un camion care transporta textile şi am ajuns să fim prezenţi în Ungaria, Serbia, Germania şi Cehia

Loredana Apreutese, directorul general al International Alexander

Loredana Apreutese, directorul general al International Alexander

Autor: Mirabela Tiron

21.06.2024, 00:07 168

♦ Ne-am dezvoltat pe partea de automotive în 2006, iar din 2012 am decis să dovedim că putem face performanţă în acest sector în care am reuşit să aducem în portofoliu multinaţionale.

Grupul de logistică şi trans­port marfă International Ale­xander din Arad, cu ca­pital românesc, care a ajuns la afaceri de 300 de mili­oane de euro anul trecut, îşi asigură 20% din business pe pieţele externe. Compania a pornit afacerea cu un camion ce transporta textile şi a ajuns să fie prezentă în Ungaria, Serbia, Germania şi Cehia.

„În 2003, când s-a înfiinţat compania nu aveam viziunea de astăzi. Am pornit de la un camion pe zona de textile, ne-am dez­voltat pe partea de automotive în 2006. Din  2012 am decis să ne specializăm pe un anumit segment şi să dovedim că putem face performanţă în acest sector, în care am reuşit să aducem în portofoliu multinaţio­nale“, a declarat Loredana Apreutese, di­rector general al International Alexander, liderul pieţei de transport mărfuri, la con­fe­rinţa ZF Cei mai mari jucători din eco­nomie 2024.

Grupul asigură ser­vi­cii de transport multi­modal, pe cale rutieră, pe apă sau aer şi oferă şi soluţii logis­tice, funcţionând şi ca o casă de expediţii.

Datele de la mfinante.ro arată că cea mai mare firmă din grup, International Alexander, a finalizat anul trecut cu afaceri de 665,4 mil. lei, faţă de 635 mil. lei anul anterior.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro