Companii

Proprietarul cramei Villa Vinea din Transilvania a cumpărat o fabrică şi a devenit unul dintre cei mai mari producători de pantofi din România. Cine este antreprenorul italian Heiner Oberrauch?

Antreprenorul italian Heiner Oberrauch, cunoscut pe plan local pentru că deţine crama Villa Vinea din judeţul Mureş, este totodată şi unul dintre cei mai mari actori din producţia de pantofi din România.

Antreprenorul italian Heiner Oberrauch, cunoscut pe plan local pentru că deţine crama Villa Vinea din judeţul Mureş, este totodată şi unul dintre cei mai mari actori din producţia de pantofi din România.

Autor: Cristina Roşca

27.06.2024, 20:11 145

„Istoria mea şi a familiei mele este sinonimă cu istoria munţilor“ Omul de afaceri deţine grupul Oberalp, activ pe piaţa de echipamente sportive, cu afaceri anuale de 330 mil. euro Grupul are în portofoliu branduri proprii precum Salewa, dar distribuie şi mărci partenere precum Under Armour În România, compania are o fabrică cu 217 salariaţi şi afaceri de 63,5 mil. lei în judeţul Alba.

S-a născut în Bolzano - un orăşel din nordul Italiei amplasat în inima munţilor Dolomiţi - în data de 22 decembrie 1957. La vârsta de 19 ani a făcut primii paşi în antreprenoriat şi şi-a deschis la Bolzano, împreună cu fratele său Georg, un magazin de echipamente sportive sub brandul „Sportler“. Antreprenoriatul îl avea de fapt în sânge dat fiind că familia Oberrauch era deja un nume în industria echipamentelor sportive, unde deţinea marca Oberrauch Zitt încă din 1970.

Circa un deceniu mai târziu, în 1981, când avea doar 24 de ani, Heiner Oberrauch a fondat compania Oberalp, care activa în domeniul importului şi distribuţiei de articole sportive în Italia. Businessul a crescut rapid, astfel că doi ani mai târziu semna un contract pentru a reprezenta în Italia compania germană Salewa, fondată în 1935.

Acesta a fost de fapt doar începutul, Heiner Oberrauch continuând apoi să creioneze propriile colecţii de haine pentru montaniarzi sub brandul Salewa, pentru ca în 1990 familia sa să preia afacerea ger­mană şi să dezvolte în continuare businessul direct şi prin achiziţii. Heiner Oberrauch a fost numit la cârma afacerii.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro