Companii

SIF Transilvania isi aduna firmele pe litoral

08.01.2003, 00:00 30

Eforie SA va fuziona prin absorbtie cu Venus SA, Saturn SA, Carmen Silva SA si Miorita Estival 2002 SA, dupa ce Adunarile Generale ale Actionarilor celor cinci societati au aprobat proiectul de fuziune la sfarsitul anului trecut.
Actionarul majoritar al companiilor este SIF Transilvania. Mihai Fercala, presedintele SIF, declara recent ca intentioneaza sa reuneasca toate hotelurile de pe litoral la care este actionar, intr-un lant hotelier propriu, dezvoltat in urma unei investitii de 38 de milioane de dolari care se va derula pana in anul 2005.
Potrivit Madalinei Dragan, director al Directiei Juridic din cadrul Eforie, in urmatoarea perioada se va selecta o societate care sa intocmeasca proiectul de fuziune. Ea nu a putut insa preciza cand se va finaliza fuziunea. "Din cate stiu eu, actionarul majoritar grabeste un pic procesul. Oricum, cu siguranta, fuziunea va fi incheiata in acest an", a spus Dragan.
Actiunile Eforie sunt cotate din data de 15 august la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, fiind tranzactionate in jurul valorii de 2.200 lei/actiune. Societatea, care are un capital social de 72,4 miliarde lei, detine in administrare directa 11 hoteluri, 6 restaurante si 7 vile in statiunea Eforie Nord.
Venus SA are un capital social de 24,1 miliarde lei, in timp ce valoarea capitalului de la Carmen Silva este evaluat la 23 de miliarde lei.
Saturn SA Mangalia are in patrimoniu 20 de hoteluri, societatea avand un capital social de aproximativ 81 miliarde lei. Societatea va investi pana la inceputul sezonului circa 2 mil. $, principalele obiective fiind amenajarea a doua piscine si modernizarea hotelului Balada.
Miorita Estival 2002 detine hotelul Miorita din Neptun, preluat in vara de la Ministerul Turismului.