Companii

Tranzactie de 1,6 mld.$ intre Johnson si Unilever

22.11.2001, 00:00 22



Compania americana Johnson Wax Professional a confirmat, la mijlocul acestei saptamani ca va prelua divizia DiverseyLever de produse de curatat a grupului anglo-olandez Unilever, pentru suma de 1,6 miliarde de dolari, informeaza agentiile internationale de presa.

La randul sau, Unilever castiga prin aceasta tranzactie dreptul de a administra pe o perioada de cinci ani o treime din capitalul Johnson Wax. Acordul are in vedere extinderea liniilor de productie ale companiei americane, dar si a prezentei geografice a acesteia.

"Puterile reunite ale celor doua companii vor avea ca rezultat o firma care sa poata concura oriunde in lume cu oricine din industria produselor de curatat", a declarat presedintele si directorul executiv al Johnson Wax, Gregory Lawton.

Reprezentantul companiei americane a mai aratat ca activitatile celor doua societati se vor completa, Johnson Wax fiind specializata in servicii si produse de curatat pentru interioare, in timp ce DiverseyLever are ca principal obiect de activitate fabricarea produselor destinate curatarii si intretinerii de interioare, obiecte sanitare si imbracaminte.

Compania americana SC Johnson Commercial Markets era considerata anterior cel mai probabil cumparator pentru divizia DiverseyLever a Unilever, care produce detergentii Domestos si Cif si ofera servicii de curatare pentru birouri, hoteluri, restaurante si alte categorii de clienti din sectorul corporatist.

Vanzarea va fi cea din urma pe care Unilever este nevoita sa o incheie dupa preluarea, anul trecut, a companiei Bestfoods.

SC Johnson Commercial Markets are, in sectorul produselor de curatat, doua divizii - Johnson Wax Professional si Johnson Polymer. Pana in urma cu doi ani, compania americana a facut parte din grupul SC Johnson & Son, producator al odorizantelor de camera Glade si al solutiilor de curatat mobila Pledge.

Vanzarile anuale ale DiverseyLever se cifreaza la circa 1,7 miliarde de euro. Mediafax