Constructii & Imobiliare

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Vlad Musteaţă să intre pe piaţa investiţiilor imobiliare în România cu North Bucharest Investment, pornind de la un birou în Chişinău în 2011

Autor: Andra Stroe

23.06.2024, 21:00 518

După ce a cochetat câţiva ani cu meseria de agent imobiliar, atras de potenţialul industriei, Vlad Musteaţă s-a hotărât să pornească în 2011, la Chişinău, în oraşul natal, propria agenţie imobiliară. Succesul înregistrat pe piaţa vecină şi cererea tot mai mare de consultanţă pentru investiţiile în România l-au determinat apoi să se avânte şi în real estate-ul local, odată cu lansarea, în 2022, a agenţiei North Bucharest Investments. Ce reuşite a înregistrat în primii doi ani de activitate şi ce schimbări legislative au impulsionat evoluţia companiei?

„Grupul North Bucharest Investments a înregistrat peste 400 de tranzacţii imobiliare în 2023, în blocuri noi din zona de Nord a Capitalei. Doar în ultimul an, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, de la 20 de milioane de lei, la 42 milioane de lei”, spune Vlad Musteaţă, fondator şi CEO, North Bucharest Investments. Potrivit lui, anul acesta compania a avut creşteri de 25-30% de la o lună la altă. „În plus, portofoliul nostru a crescut semnificativ în ultimul an, câteva zeci de dezvoltări imobiliare.”

Grupul North Bucharest Investments îşi desfăşoară activitatea în segmentul imobiliar high-end din partea de Nord a Bucureştiului şi, potrivit fondatorului, investeşte doar în proiecte construite de dezvoltatori cu un istoric pozitiv şi se concentrează pe proiecte care au primit deja autorizaţiile locale necesare pentru construcţia ansamblurilor, reducând astfel riscurile de nerespectare a proiectului sau a termenelor. „Grupul nu doreşte să se expună la proiecte off-plan, din cauza riscului ridicat în ceea ce priveşte autorizaţiile, ci mizează pe proiecte bine consolidate, cu reputaţie bună, construite cu produse de calitate şi aflate în zone cu multiple facilităţi de infrastructură, şcoli şi magazine. Portofoliul nostru este în permanentă dezvoltare. Avem zeci de proiecte, atât în construcţie cât şi în curs de finalizare sau deja finalizate. Sunt proprietăţi din zona de nord de Capitalei pentru clienţi cu bugete începând de la 60.000 de euro şi care pot ajunge până la 4 milioane de euro.”

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Vlad Musteaţă să intre pe piaţa investiţiilor imobiliare în România cu North Bucharest Investment, pornind de la un birou în Chişinău în 2011