Constructii & Imobiliare

Business Magazin. Cum încearcă Michele Nusco să ridice un oraş în Pipera pe un teren de 23 de hectare, un proiect estimat la peste 1 miliard de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei

07.06.2024, 23:31 16614

Pe 23 de hectare ale fostei platforme Pipera creşte acum Nusco City, un complex care va reuni 4.000 de apartamente, un parc central, un spital, o zonă comercială, grădiniţă şi şcoală, un hotel şi birouri – un orăşel în Capitală. Pe lângă acest proiect, care are o valoare estimată de peste 1 miliard de euro şi implică regenerarea urbană a zonei, dezvoltatorul Nusco Imobiliara mizează acum şi pe un proiect de vile, Nusco Green Homes, amplasat în zona Tunari, a cărui primăfază va fi livrară în 2024. Care sunt planurile pentru dezvoltarea proiectelor, ce aşteptări are de la viitor şi care sunt elementele cheie în strategia companiei, povesteşte Michele Nusco, CEO al Nusco Imobiliara.

„Nimic nu se pierde, totul se transformă”, spunea chimistul francez Antoine Lavoisier. Principiul se oglindeşte şi în povestea platformei Pipera, care şi-a scris primele capitole în vremea comunismului, când zona a găzduit o zonă industrială de elită, destinată electronicii şi electrotehnicii din România. Venirea capitalismului a schimbat destinul platformei, care acum se află într-un proces amplu de regenerare urbană de mari dimensiuni şi va găzdui Nusco City. „Fără doar şi poate suprafaţa mare a terenului a făcut ca visul meu să devină tot atât de mare, astfel că de când mă ocup de operaţiunile de business din România acesta a devenit visul meu – realizarea şi dezvoltarea celui mai mare proiect de regenerare urbană din Bucureşti.

Sigur, de-a lungul zecilor de ani de când deţinem cele 23 de hectare ale fostei platforme Pipera am avut multiple oferte din partea mai multor investitori, numai că răspunsul a fost de fiecare dată <nu>, întrucât aşteptam acest moment matur pentru ca piaţa să poată primi un ansamblu mixt de asemenea dimensiuni. Fiind în România de peste 15 ani, am traversat fiecare etapă de maturizare a pieţei, astfel că vedeam cum zona Pipera, Aviaţiei, Floreasca se dezvoltă şi cresc tot mai mult”, povesteşte Michele Nusco, CEO al Nusco Imobiliara cum s-a născut ideea acestui proiect.

Nusco City va reuni 4.000 de apartamente, din care au fost livrate 622. În acest moment, proiectul se află în faza a doua a dezvoltării rezidenţiale, care reuneşte 828 de apartamente. În această fază este inclusă realizarea unui parc interior de 8.000 mp. „Totodată, odată cu livrarea acestei faze vom da în folosinţă către comunitatea noastră şi parcul natural pe care îl extindem la o suprafaţă totală de 14.000 mp, de la cei aproximativ 10.000 de mp de acum”, afirmă Michele Nusco. Tot el adaugă că planurile pentru proiect vizează şi construirea unei şcoli, dar aceasta se află, în prezent, în faza finală de concept, fiind în discuţii strânse cu viitorul beneficiar, urmând etaptele de autorizare şi construcţie. Reprezentantul Nusco Imobiliara se aşteaptă ca în septembrie 2026 primii elevi să treacă pragul şcolii. Întrucât planurile proiectului includ un hotel şi un spital, în prezent compania se află în discuţii cu potenţiali chiriaşi. Din cele 828 de apartamente care urmează să fie livrate în a doua fază a proiectului, 285 de unităţi au fost tranzacţionate în trei luni de la eliberarea autorizaţiei de construcţie. „Planurile noastre de dezvoltare au avut mereu o determinare aparte, astfel că, prin Nusco City ne-am dorit să îndeplinim conceptul de oraş de 15 minute (15 minutes city), pentru că proiectul nostru permite cu adevărat acest lucru şi oferim clienţilor noştri toate facilităţile de care au nevoie la doar câteva minute de casă”, susţine Michele Nusco.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro