Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul Genesis Property a instalat peste 1.000 de panouri fotovoltaice pe clădirile YUNITY Park, care alimentează integral cu energie regenerabilă toate proiectele din portofoliu

Dezvoltatorul Genesis Property a instalat peste 1.000 de...

Autor: Cristina Bellu

19.06.2024, 10:40 74

Dezvoltatorul Genesis Property, compania deţinută de Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, anunţă că energia electrică cu care sunt alimente toate proiectele din portofoliu, respectiv clădirile de birouri din parcurile de afaceri West Gate Business District şi YUNITY Park, cât şi clădirile rezidenţiale West Gate Studios, provine integral din surse regenerabile.

“Energia electrică cu care sunt alimentate clădirile deţinute de Genesis Property este asigurată în prezent şi prin producţia proprie generată de cele 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperişurile tuturor clădirilor din YUNITY Park, responsabile pentru generarea unei cantităţi de aproximativ 680 MWh anual”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, toate clădirile Genesis Property deţin certificarea BREEAM Very Good din 2013, iar iniţiativele precum „European Green Deal”, care vizează atingerea neutralităţii climatice până în 2050, au determinat compania să iniţieze un amplu proces de investiţii în sustenabilitate încă din 2020 şi să vizeze obiectivul de a obţine emisii nete de dioxid de carbon zero cu 10 ani mai devreme, respectiv până în 2040.

„Consumul de energie generează aproape 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar clădirile sunt responsabile pentru o parte semnificativă a acestora. De aceea, realizarea obiectivelor importante asumate de Genesis Property de decarbonizare până în 2040 şi de transformare a întregului portofoliu de clădiri al companiei în clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) până în 2030 necesită, printre altele, acordarea unei atenţii sporite tranziţiei către energia curată. Astfel, utilizarea de energie provenită doar din surse regenerabile pentru clădirile noastre reprezintă un pas esenţial în această direcţie”, spune Ioan Bejan, Director ESG, Genesis Property.

În 2021, Genesis Property s-a alăturat comunităţii globale a Pactului Global al ONU, iar din 2023 este prima companie imobiliară cu 100% capital românesc care a obţinut din partea organizaţiei globale Science Based Targets (SBTi) validarea ţintei sale de reducere a emisiilor de carbon pe termen apropiat (near-term target).