Eveniment

Tensiunile în Orientul Mijlociu se intensifică: Israelul se confruntă cu un atac aerian. Aproape o sută de rachete au fost lansate din Liban

Tensiunile în Orientul Mijlociu se intensifică:...

Autor: Mediafax

12.06.2024, 10:46 219

Aproape o sută de rachete au atacat ţinte din Israel. Rachetele au fost lansate din Liban. Sirenele de raid aerian au pornit în numeroase localităţi din nordul Israelului.

Aproximativ 90 de rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului miercuri dimineaţă, anunţă armata israelienă.

„Unele dintre lansări au fost interceptate, s-au depistat prăbuşiri în mai multe zone din nordul ţării, în urma cărora au izbucnit incendii în mai multe locuri, detaliile sunt în curs de investigare”, a spus IDF, potrivit Sky News.

Atacul de dimineaţă a fost urmat de un nou val de rachete. Se pare că alte 70 de rachete au fost lansate din Liban. Autorităţile israeliene nu au confirmat încă numărul rachetelor, dar este vorba despe un atac masiv, potrivit Sky News. Sirenele de avertizare a populaţiei au pornit din nou.

Serviciul de ambulanţă din Israel nu a anunţat victime.

Atacurile urmează decesului comandantului Hezbollah, Taleb Abdullah, în timpul unui atac aerian israelian. Totuşi, Hezbollah nu a revendicat responsabilitatea pentru atacurile de miercuri.