Eveniment

Urmează ZF Asigurări Summit miercuri, 19 iunie. Când va ajunge piaţa asigurărilor la subscrieri de 10 mld. euro, ce trebuie făcut pentru o piaţă mai puţin dependentă de asigurările RCA, cum putem să creştem tracţiunea pe zona asigurărilor de viaţă? Aflaţi răspunsurile la dezbaterile din cadrul conferinţei live pe zf.ro şi social media

Urmează ZF Asigurări Summit miercuri, 19 iunie. Când...
18.06.2024, 17:57 94

ZF Asigurări Summit, conferinţă aflată la cea de-a treia ediţie, în continuarea celor două zile ale Conferinţei ZF Bankers Summit, 17-18-19 iunie, îşi propune ca împreună cu şefii principalelor companii de asigurări de pe piaţă, dar şi cu executivi ai companiilor de brokeraj şi autorităţi să dezbată ultimul deceniu de evoluţie a pieţei pe principalele segmente de asigurări, astfel încât să vedem încotro se îndreaptă piaţa, ce lipseşte şi  care sunt aşteptările pentru perioadă următoare.

Când va ajunge piaţa asigurărilor la subscrieri de 10 mld. euro, ce trebuie făcut pentru o piaţă mai puţin dependentă de asigurările RCA, cum putem să creştem tracţiunea pe zona asigurărilor de viaţă, când vor deveni asigurările de sănătate suficient de prezente ca să ducă la o îmbunătăţire a serviciilor medicale din România şi ce lipseşte pe piaţă astfel ca segmentul asigurărilor pentru companii să îşi crească atât atractivitatea, cât şi penetrarea, sunt câteva din temele pe care speakerii prezenţi la Conferinţa ZF Asigurări Summit, miercuri, 19 iunie, le vor dezbate.

Conferinţa va avea loc miercuri, 19 iunie, începând cu ora 09:30. Vedeţi mai jos agenda integrală şi speakerii din cadrul evenimentului. 

 

09:30 – 09:35 Opening speech Sorin Pîslaru, redactor-şef Ziarul Financiar

 

09:35 - 09:50 Provocările supravegherii în asigurări în mandatul ASF 2023-2027

Intro:Sorin Mititelu, vicepreşedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

 

09:50 - 10:05One-to-one: Virgil Şoncutean, CEO, Allianz-Ţiriac Asigurări

 

10:05 - 10:20 One-to-one: Tiberiu Maier, preşedintele directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI

 

10:20 - 11:30 Panel 1 Rolul industriei de asigurări în economia românească. Când va ajunge piaţa asigurărilor la 10 mld. euro

Teme de discuţie:

ü  Cum accelerăm creşterea pieţei în perioada următoare?

ü  Ce linii de business nu sunt valorificate la adevărata lor valoare. Ce putem împrumuta din exemplele pieţelor din regiune?

ü  Cum se poate decupla piaţa de influenţa tot mai mare a RCA-ului. Care este potenţialul din piaţă şi ce inovaţii putem vedea în zona de produse?

ü  Când vom vedea zona de tech-insurance mai pronunţată în România. Ce influenţă ar putea avea AI în industria asigurărilor?

 

Speakeri:

·        Sorin Mititelu, vicepreşedinte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

·        Alexandru Ciuncan, director general şi preşedinte, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România

·        Mihai Tecău, preşedinte directorat, Omniasig Vienna Insurance Group

·        Ştefan Prigoreanu, preşedinte PRBAR, CEO Millenium Broker- Mircea

·        Daniela Casapu, membră a directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE şi membră a Consiliului de Administraţie SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI

·        Georgiana Camelia Georgescu, decan, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori 

·        Carmen Peli, Partner, Peli Partners

 

11:30 - 12:30 Panel 2: RCA-ul - În sfârşit un viitor lipsit de umbre? Ce schimbări sunt necesare pentru o piaţă sustenabilă?

Teme de discuţie:

ü  Când vom vedea o normalizare a pieţei. Mai avem nevoie de plafonare sau riscul creşterilor de prime este încă mare

ü  Ce schimbări legislative ar putea stabiliza piaţa. Există semnale de la alţi posibili jucători care vor să intre pe zona RCA sau asiguratorii deja prezenţi sunt suficienţi?

ü  Avem nevoie de un nou bonus-malus, altă metodă de calcul al tarifului de referinţă?

ü  De ce avem asiguratori versus service-uri şi nu asiguratori în colaborare cu service-uri? Ce trebuie făcut în această zonă? Care sunt cele mai mari probleme şi ce soluţii există?

 

Speakeri:

·        Sorin Mititelu, vicepreşedinte ASF

·        Aurel Badea, director general adjunct, Aria Tehnică, Allianz-Ţiriac Asigurări

·        Mădălin Roşu, CEO, Asirom

·        Dorel Duţă, preşedinte, UNISICAR- Mircea

·        Viorel Vasile, CEO, Safety Broker

·        Cristian Bălănică, director executiv PRBAR

 

12:30 - 13:30 Panel 3: Piaţa de Corporate – Asigurările ar trebui să fie un factor de civilizaţie în business. Ce aşteaptă companiile de la asigurători. Ce aşteaptă asigurătorii de la companii

Teme de discuţie:

ü  Importanţa asigurărilor în dezvoltarea economică

ü  Cât de mult a crescut interesul companiilor pentru asigurări în ultimii ani. Care este motivaţia şi beneficiile unei asigurări pentru orice companie

ü  Exista suficientă diversitate a produselor pe piaţa locală?

ü  Cum văd companiile piaţa asigurărilor. Ce lipseşte, ce poate fi imbunatatit şi cum?

 

Speakeri:

·        Dan Stefan, Managing Partner, Autonom 

·        Marius Georgescu, Director of Corporate Risk Department, Generali Romania

·        Gabriel Tănase, Partner Cyber, KPMG Romania

·        Horia-Adrian Lupu, director general, Agra Asigurări

·        Ionut Voinea, Aeroportul Otopeni

 

13:30 - 14:30 Panel 4: De ce asigurările de viaţă bat în continuare pasul pe loc – soluţii de impulsionare. Viitorul asigurărilor de sănătate. Când vor ajunge la o asa critică pentru o îmbunătăţire a serviciilor de sănătate în România.

Teme de discuţie:

ü  Asigurările de viaţă merg din inerţie ponderea ajungând la finalul anului trecut la 17%, cel mai mic nivel de până acum. Cum ar trebui impulsionat acest segment?

ü  Care sunt canalele principale de vânzare a poliţelor de viaţă şi ce abordari noi ar putea duce la o creştere pe acest segment

ü  Asigurările de sănătate îşi dovedesc în fiecare an efervescenţa, dar la ce nivel trebuie să ajungă pentru a putea influenţa o schimbare majoră a serviciilor de sănătate din România?

ü  Soluţii tehnologice pentru administrarea relaţiilor cu clienţii – ce noutăţi aduce inteligenţa artificială?

 

 

Speakeri:

·        Mihaela Stroia, CEO, UNIQA Asigurari de viata

·        Codruţa Furtună, director vânzări şi distribuţie, Allianz-Ţiriac Asigurări

·        Viorica Păcurar, director vânzări Retail şi Corporate, NN Asigurări de Viaţă (zoom)

·        Stefan Stavrositu, CEO, BCR Asigurari viata

·        Eugen Anicescu, CEO, Aon Romania

·        Sasa Bilanovic, Executive Director DCX Division, Algotech