Info

Interviu zf.ro – Tiberiu Dobre

ADVERTORIAL

Interviu zf.ro – Tiberiu Dobre

Autor: Publicitate

29.06.2024, 10:00 88

        1.Cum a evoluat gama de telefoane pliabile Samsung de la prima versiune lansată până în prezent? Pentru fiecare din serii, Z Fold şi Z Flip.

Gama de telefoane pliabile Samsung a evoluat semnificativ de la lansarea primei versiuni. În 2020, telefoanele pliabile reprezentau doar 0.8% din vânzările totale de smartphone-uri Samsung, urmând ca doar 4 ani mai târziu acest procent să tindă înspre 5%.

Seria Z Fold a adus îmbunătăţiri majore în ceea ce priveşte durabilitatea, funcţionalitatea şi designul. De la primul model Galaxy Z Fold, cu ecran de 7.3 inch, până la Galaxy Z Fold5, care a perfecţionat balamaua şi a venit cu caracteristici avansate de multitasking, seria a evoluat pentru a satisface nevoile de business şi de productivitate ale utilizatorilor.

Seria Z Flip a fost inovatoare în primul rând din punct de vedere al designului, fiind compact şi stilat, dar totodată performant. De la primul Galaxy Z Flip cu ecran pliabil de 6.7 inch şi până la Galaxy Z Flip5, cu ecranul FlexWindow care a ajuns acum la cea mai mare dimensiune a sa, seria a captivat în special utilizatorii tineri şi pe cei care îşi doresc un telefon elegant şi uşor de utilizat.

 
  1. Cum au evoluat an de an vânzările modelelor pliabile de smartphone-uri Samsung? Câte telefoane pliabile a vândut Samsung în total în România de la prima generaţie şi până în prezent?

Raspuns: Vânzările modelelor pliabile Samsung au crescut de la un an la altul, atât la nivel global, cât şi local, reflectând un grad de adoptare şi un nivel de interes în creştere din partea consumatorilor români. Trendul global arată o creştere constantă, datorită inovaţiilor continue şi adaptării la nevoile utilizatorilor.

 
  1. Care au fost până acum cele mai vândute modele de telefoane pliabile Samsung?

Raspuns: Unele dintre cele mai vândute modele de telefoane pliabile Samsung în România sunt dacă ne referim la cantitate. În termeni cantitativi, seria Z Flip reprezintă aproximativ 60% din totalul vânzărilor de telefoane pliabile, în timp ce seria Fold reprezintă aproximativ 40%. Cu toate acestea, din punct de vedere valoric, seria Z Fold are un aport ceva mai mare de atât, fiind unul dintre flagshipurile noastre dedicate segmentului super premium. Acest lucru reflectă preferinţa românilor pentru dispozitive mai compacte, care nu compromit dimensiunea ecranului în favoarea performanţei, dar şi aprecierea lor pentru funcţionalităţile avansate de multitasking pe care le aduce seria Z Fold.

 
  1. Cum au mers vânzările strict pentru ultima generaţie - Galaxy Z Fold5 şi Z Flip5?

Raspuns: Vânzările pentru Galaxy Z Fold5 şi Z Flip5 au avut o creştere uşoară faţă de cele ale generaţiei anterioare (Galaxy Z Fold4 şi Z Flip4). Acest lucru indică faptul că această categorie, care nici măcar nu exista în urmă cu 5 ani de zile pe piaţa din România, începe uşor să se stabilizeze, iar popularitatea lor în rândul românilor să atingă o constanţă, cu utilizatori deja loiali de telefoane pliabile care ajung să facă upgrade la cea mai recentă generaţie odată la 2-3 ani.

 
  1. Care este profilul consumatorului pentru fiecare din aceste modele - Z Fold5 şi Z Flip5?

Raspuns: Iubitorii unui smartphone precum Galaxy Z Fold5 sunt de obicei cei aflaţi în căutarea unui dispozitiv premium, cu funcţionalităţi avansate şi productivitate crescută, adesea utilizat pentru afaceri. Acest segment de consumatori apreciază ecranul mare, capacitatea de a rula mai multe aplicaţii simultan şi durabilitatea dispozitivului.

Consumatorii Flip5 sunt de obicei atraşi de designul elegant al telefonului şi de portabilitatea acestuia, fiind de dimensiuni mai mici şi destul de compact. Îi mai interesează, pentru că vorbim totuşi de un flagship Galaxy, un echilibru între performanţă şi un aspect modern. Aceştia sunt adesea tineri, activi pe reţelele sociale şi doresc un dispozitiv uşor de transportat şi utilizat în diverse contexte sociale. Deşi poate părea surprinzător, procentul de femei vs. bărbaţi care utilizează Z Flip5 este aproape 50-50.

 
  1. Ce pregăteşte Samsung pentru următoarea sa generaţie de telefoane pliabile? La ce să se aştepte consumatorii anul acesta?

Raspuns: Samsung se pregăteşte să introducă noi îmbunătăţiri tehnologice în următoarea generaţie de telefoane pliabile. Printre aceste noutăţi se numără inovaţii în domeniul inteligenţei artificiale, care vor optimiza şi personaliza experienţa utilizatorilor, precum şi îmbunătăţiri substanţiale la nivel de durabilitate şi funcţionalitate. Prin urmare, utilizatorii se pot aştepta la cele mai înalte standarde pentru produsele lor Galaxy, aşa cum i-am obşnuit până acum. Mai mult, aceste noi produse promit o experienţă de utilizare cu adevărat unică, îmbinând performanţa de top cu inovaţii de ultimă generaţie

 
  1. Care este viitorul acestui segment de telefoane? Cât teren câştigă pe piaţa de smartphone-uri?

Raspuns: Segmentul telefoanelor pliabile este în continuă creştere şi se preconizează că va ajunge la aproximativ 10% din vânzările totale de smartphone-uri Samsung până la sfârşitul anului 2025, în termeni valorici. Iar rezultatele obţinute până în prezent ne indică că suntem, într-adevăr, pe drumul cel bun. Cu fiecare generaţie, telefoanele pliabile câştigă teren, fiind din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor care doresc dispozitive inovatoare şi versatile.