Constructii&Imobiliare

Impact a obţinut restructurarea unui credit de 12,8 milioane euro acordat de Piraeus Bank

Autor: Ioana Moldovan,

14.10.2010, 12:56 13

Creditul a fost acordat pentru achiziţia unui teren înBulevardul Ghencea, în suprafaţă de 258.912 metri pătraţi, se spuneîn comunicat.

Banca urmează să stabilească formalităţile pentru restructurareagaranţiilor aferente creditului, iar apoi Impact va derulaprocedurile societare necesare pentru încheierea documenteloraferente restructurării creditului.

Tribunalul Bucureşti a admis, în luna iulie, cererea dedeschidere a insolvenţei Impact Developer & Contractor,solicitată în luna ianuarie de firma Romconstruct Ploieşti, pentruo datorie de 1,3 milioane lei. Dezvoltatorul imobiliar a făcutrecurs la decizia instanţei, procesul urmând să aibă loc în aprilie2011. În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a suspendatprovizoriu procedura de insolvenţă.

Acţiunile Impact sunt suspendate de la tranzacţionare până lasoluţionarea litigiului. Cel mai recent transfer cu acţiunileImpact a fost realizat pe 9 iulie, la un preţ de 0,437 lei, cotaţiela care dezvoltatorul are o capitalizare de 87,4 milioane delei.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp,preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general alImpact, care controlează 22,06% din titluri, iar Carmen Săndulescudeţine 11,6% din acţiuni. În acţioanariat se regăseşte şi un fondde investiţii administrat de Franklin Templeton, respectivTempleton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.