Politică

Ciolacu, PSD: Ne-am îndeplinit obiectivul. Scorul din Capitală e o lecţie de democraţie pe care o respect

Ciolacu, PSD: Ne-am îndeplinit obiectivul. Scorul din...

Autor: Laura Buciu

09.06.2024, 22:09 163

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, după închiderea urnelor că PSD a câştigat alegerile şi şi-a îndeplinit obiectivul. În ceea ce priveşte Primăria Capitalei, unde Nicuşor Dan pare că a câştigat, potrivit exti-poll, Ciolacu a spus că este o lecţie de democraţie pe care o respectă

Marcel Ciolacu a declarat că duminică „democraţia a triumfat”.

„Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi pe caniculă şi au dat legitimitate candidaţilor aleşi. PSD a câştigat alegerile. Tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar şi munca fiecăruia dintre colegii noştri. Votul de azi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guverbare au fost apreciate de români. PSD a obţinut un scor mai bun în comparaţie cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii judeţene, mai mulţi primari în municipii reşedinţă de judeţ, mai mulţi primari în oraşe, în comune şi mai mulţi consilieri judeţeni şi locali, iar acest lucru se vede şi în scorul alianţei politice de la europarlamentare, unde am obţinut peste 50% din voturi”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai spus că PSD şi-a îndeplinit obiectivul.

„Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în PE şi vom putea lupta pentru obiective precum Schengen-ul terestru, salariul minim european şi mai mulţi bani pentru agricultură”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre votul dat pentru Primăria Generală, spunând că „scorul de la Primăria Capitalei este o lecţie de democraţie pe care o respectăm”.

„Îi mulţumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună şi a făcut tot ce a putut pentru ca PSD să aibă un scor bun în Bucureşti. Avem o luptă foarte strânsă pentru sectoarele 1 şi 2 care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la colegii noştri din secţii să rămână în secţii până la ultimul vot şi ultimul proces verbal. Este esenţial acest lucru”, a mai spus Ciolacu.

Cele mai citite ştiri