Politică

Oprescu: Iliescu "tine la tavaleala"

26.05.2005, 20:19 13

Senatorul PSD Sorin Oprescu a apreciat, ieri, ca Ion Iliescu isi va putea relua activitatea in perioada urmatoare, el afirmand, plastic, ca fostul sef al statului "poate sa plece la sfert de cheie" si apreciind ca Iliescu "tine la tavaleala".

Iliescu a parasit spitalul marti seara, dupa mai multe zile de spitalizare in urma unei interventii chirurgicale pe cord.

Senatorul, care este si director al Spitalului Elias, unde a fost internat Ion Iliescu pana marti seara, a spus ca fostul presedinte se simte bine si a apreciat ca acesta va recupera repede din punct de vedere fizic.

"Confirm ca domnul Iliescu poate sa-si reia activitatea, cu randamentul pe care l-a dat intotdeauna (...) Ca sa fie clar pentru toata lumea, confirm ca poate sa plece la sfert de cheie si sa actioneze in continuare. Cat de tare va fi stofa ... eu consider ca e o stofa biologica buna si, altfel spus, popular, dansul cam tine la tavaleala", a afirmat Oprescu.

Solicitat sa precizeze cand i-ar recomanda lui Ion Iliescu sa se intoarca la Senat, Oprescu a raspuns: "Sa vedem zilele urmatoare, daca totul este OK ... poate nici macar nu recomandam, il impingem, in sensul bun, sa vina la Senat".

Intrebat daca Ion Iliescu ar mai avea forta sa conduca un nou partid, Oprescu a spus ca "in mod sigur da", daca o astfel de idee "i-ar trece prin cap". Mediafax