Politică

Social-democratii cauta reconcilierea cu Ion Iliescu

22.06.2005, 20:44 13

Relatiile lui Ion Iliescu cu PSD intra pe un fagas normal, la doua luni dupa ce fostul sef al statului a afirmat ca este posibil sa plece din partid, nemultumit de rezultatul votului la Congresul in care Mircea Geoana a fost ales presedinte.

Chiar liderul PSD l-a invitat pe Iliescu sa participe, ieri seara, la reuniunea Biroului Executiv a organizatiei de Bucuresti. In urma cu o saptamana, prin acceptarea functiei de presedinte al Institutului Social Democrat "Ovidiu Sincai", Iliescu a dat semnalul ca s-a impacat cu partidul. "Cred ca e absolut firesc ca domnul Iliescu, cu care am dezvoltat in ultimele cateva zile o relatie mult mai constructiva, sa fie parte dintr-o discutie politica in cadrul organizatiei din care face parte", a afirmat ieri presedintele PSD. Pe de alta parte, Geoana a afirmat ca au inceput procedurile administrative privind desemnarea lui Ion Iliescu in calitate de presedinte al Institutului.

La intalnirea de aseara intre conducerea partidului si organizatia Bucuresti urma sa se discute despre situatia actuala la nivelul filialei si al sectoarelor, a declarat Mircea Geoana. El nu a negat ca un subiect al acestei reuniuni ar fi cazul Omar Hayssam, dar nu a exclus posibilitatea ca acest subiect sa apara "tangential". doina.anghel@zf.ro