Auto

Mercedes-Benz prezintă cel mai exclusivist roadster: SLS Roadster - GALERIE FOTO

Mercedes-Benz prezintă cel mai exclusivist roadster: SLS Roadster

Mercedes-Benz prezintă cel mai exclusivist roadster: SLS Roadster

Autor: Bogdan Alecu

29.05.2011, 13:50 449

Cu aproape patru luni înaintea prezentării oficiale din cadrulSalonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, Mercedes-Benzaprezentat primele imagini cu versiunea finală a lui SLS AMGRoadster, versiunea decapotabilă a celui mai sportiv din gamaconstructorului german.

Spre deosebire de versiunea coupe, roadsterul renunţă laportierele cu deschidere tip "fluture" în favoarea unora clasice şidispune acum de un soft-top, motive din care şasiul a beneficiat deo serie de ranforsări pentru a menţine rigiditatea caroseriei,motiv pentru care greutatea totală a maşinii a crescut cu 40kg.

Acoperişul soft-top este fabricat din trei straturi de materialtextil, magneziu şi aluminiu şi poate fi acţionat în mai puţin de11 secunde şi până la o viteză de 50 km/h.

Motorizarea este aceeaşi ca şi în cazul coupeului - V8 de 6,2litri, 563 CP şi 650 Nm, valori ce îi permit lui SLS Roadster săatingă 100 km/h de pe loc în 3,8 secunde, cu 0,1 secunde mai încetdecât roadsterul şi să ruleze cu cel mult 322 km/h.

În condiţiile în care pe piaţa locală un SLS Coupe costă aproape195.000 de euro cu TVA, cel mai probabil roadsterul va avea un preţde cel puţin 210.000 de euro.