Bănci și Asigurări

Achiziţie portofoliu de credite performante. Patria Bank cumpără de la Alior Bank credite de 97 mil. lei care includ aproape 4.000 de clienţi persoane fizice. Tranzacţia vizează creşterea portofoliului de credite de consum al băncii

Achiziţie portofoliu de credite performante. Patria Bank...

Autor: Cristina Bellu

24.06.2024, 00:06 124

Preluarea acestor credite urmează să fie implementată în septembrie 2024 şi vizează creşterea portofoliului de credite de consum şi a numărului de clienţi persoane fizice ai Patria Bank, potrivit informaţiilor transmise de bancă.â

Patria Bank a semnat cu banca poloneză Alior Bank, prin sucursala sa din România, un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 mil. lei, sold la 30 aprilie 2024.

Portofoliul include aproximativ 4.000 de clienţi persoane fizice şi este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei.

„Patria Bank S.A. informează investitorii că în data de 20 iunie 2024 a semnat, în calitate de cesionar, cu Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti, în calitate de cedent, un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane lei în sold la 30 aprilie 2024“, a transmis Patria Bank la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro