Bănci și Asigurări

Carmen Peli, partener la PeliPartners: Vedem loc de extindere şi cu alte produse în piaţa de asigurări. Tot mai multe tranzacţii au nevoie de un tip de protecţie pe care asigurătorii din afară îl oferă deja

Carmen Peli, partener la PeliPartners: Vedem loc de...

Autor: Cristina Bellu

19.06.2024, 17:47 47

Asigurările specifice pentru declaraţii şi garanţii şi alte tipuri de protecţie tranzacţională sunt deja disponibile pe pieţele internaţionale, iar o parte dintre ele pot fi adaptate şi pentru piaţa locală, este de părere Carmen Peli, partener la firma de avocatură PeliPartners.

“Există loc de extindere a asigurărilor şi în alte domenii. De exemplu, constatăm că din ce în ce mai multe tranzacţii au nevoie de un tip de protecţie, pe care asigurători din străinătate le oferă deja.  Asigurări specifice pentru declaraţii şi garanţii pentru titlu. Noi vedem clar că marile tranzacţii din România se fac cu astfel de garanţii. La nivelul tranzacţiilor medii încă mai este de lucru, dar este o piaţă mare pe care se poate intra. Primele sunt foarte atractive”, a spus Carmen Peli la ZF Bankers şi Asigurări Summit 2024.

Alte declaraţii:

♦ De multe ori băncile realizează o disciplinare a actorilor pe care îi creditează şi ele cer produse de asigurare – asigurări de bunuri, asigurări de răspundere civilă, asigurări de tipul Business Interruption, şi în felul acesta, dacă am creşte gradul de creditare am creşte automat şi gradul de cuprindere în asigurare pentru companii.

♦ Avocaţii oferă protecţie companiilor de asigurări pentru riscul de încălcare a legii. Suntem într-un parteneriat permanent cu asigurătorii şi cu autorităţile pentru a face lucrurile să meargă bine, şi în final consumatorii să nu aibă de suferit.

♦ În anumite domenii ale profesiilor liberale că asigurarea este deja obligatorie. Cred că aceste exemple pot fi extrapolate şi în alte tipuri de profesii, care în acest moment nu sunt neapărat acoperite de asigurare şi unde pot apare riscuri. Ele pot oferi protecţie companiilor, iar companiile, la rândul lor, pot să ofere protecţie clienţilor lor. Este o zonă care se poate cuprinde în asigurare. Cu siguranţă că existenţa unei legi mai clare despre construirea de astfel de produse ar fi foarte utilă. În România există o lege despre asigurări obligatorii în anumite profesii, care ar putea fi generalizată.