Bănci și Asigurări

Din comerţul electro-IT în banking. Dan Ostahie, milionarul din spatele grupului Altex, intră în industria bancară: BNR a aprobat achiziţia Porsche Bank, cu active de sub 500 mil. lei, de către Dan Ostahie, iar noua denumire a băncii va fi Credex Bank

Din comerţul electro-IT în banking. Dan Ostahie,...

Autor: Claudia Medrega, Roxana Rosu(Author)

20.06.2024, 00:06 381

Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024, iar banca va rămâne operaţională şi până la acel moment şi după preluarea de către noul acţionar Consiliul Concurenţei a autorizat din vara anului 2022 această tranzacţie Porsche Bank are active de sub 500 mil. lei, adică mai puţin de 0,1% din activele sistemului bancar Altex,  liderul comerţului electro-IT după vânzări, a fost în 2023 pe locul 3 în topul companiilor antreprenoriale româneşti, după Dedeman şi Oscar Downstream, cu o cifră de afaceri de 7 mld. lei.

Dan Ostahie, milionarul din spatele Altex, liderul comerţului electro-IT după vânzări şi a treia cea mai mare companie antreprenorială românească în 2023 după Dedeman şi Oscar Downstream, a intrat în cele din urmă şi în industria bancară.

BNR a aprobat achiziţionarea, în mod direct, de către Dan Ostahie (90,10%), proprietarul Altex, şi societatea Real Estate Srl (9,89%) a participaţiei de 100% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Porsche Bank România SA, a anunţat retailerul electro-IT.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro