Bănci și Asigurări

După 20 de ani de prezenţă în România, BRD Finance îşi va înceta activitatea. BRD Finance este în proces de vânzare a întregului portofoliu de credite. La final de martie 2024 compania mai avea credite nete de 173 mil. lei, la jumătate faţă de T1/2023

După 20 de ani de prezenţă în România, BRD Finance...

Autor: Claudia Medrega

21.05.2024, 00:07 3266

BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a patra cea mai mare bancă din România după active, urmează să iasă din peisajul financiar autohton după două decenii de activitate, fiind în proces de vânzare a întregului portofoliu de credite.

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA este în curs de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenţionează să înceteze activitatea şi, din această perspectivă, a apreciat că principiul continuităţii activităţii pentru întocmirea situaţiilor sale financiare nu este adecvat“, conform documentelor BRD.

ZF a scris încă din 2022 că BRD Finance ar urma să se desfiinţeze, citând surse din piaţa financiară, dar informaţiile nu au fost atunci nici confirmate, nici infirmate de BRD.

La final de martie 2024 portofoliul creditelor nete în cazul BRD Finance a fost de 173 mil. lei faţă de 374 mil. lei la finalul lunii martie 2023, ceea ce indică o înjumătăţire a soldului. Portofoliul de credite al BRD Finance IFN SA este reprezentat de credite de consum, care nu sunt garantate.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro