Bănci și Asigurări

Fintech-ul românesc Instant Factoring IFN ia un împrumut subordonat de 1 mil. euro de la Fondul European de Investiţii pentru extinderea creditării către întreprinderile mici din România

Fintech-ul românesc Instant Factoring IFN ia un...

Autor: Mircea Nica

26.06.2024, 00:00 55

Fintech-ul românesc Instant Factoring IFN a semnat un acord de împrumut subordonat cu Fondul European de Investiţii de 1 mil. euro pentru extinderea creditării către întreprinderile mici din România, potrivit informaţiilor transmise de companie. 

„Fondurile vor fi folosite pentru a ne extinde capacitatea operaţională, pentru a deschide noi sucursale, pentru a ne dezvolta echipa de vânzări şi marketing şi pentru a investi în tehnologie şi software. Acest sprijin ne va permite să creştem capacitatea de creditare şi să răspundem mai bine nevoilor clienţilor noştri, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea economică a României. Finanţarea reprezintă un pas important în colaborarea noastră cu FEI şi deschide calea pentru noi oportunităţi de creştere şi dezvoltare pe termen mediu şi lung“, a declarat Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring.

Instant Factoring este o instituţie financiară nebancară şi o platformă de factoring fintech care oferă micro şi micilor companii acces la finanţare. 

Instant Factoring şi-a început operaţiunile în 2018 şi a crescut semnificativ de atunci, ajutând companiile sub-bancarizate şi subdeservite să-şi dezvolte afacerile prin soluţii financiare 100% digitale.

„Prin acordul semnat astăzi, Instant Factoring îşi va spori atât capacitatea de creditare, cât şi capacitatea instituţională de a deservi micro şi micile companii din România, contribuind la stimularea creşterii economice în regiune“, a declarat directorul executiv al FEI, Marjut Falkstedt.