Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Clifford Chance Badea a asistat J.C. Flowers în legătură cu vânzarea First Bank către grupul Intesa. Tranzacţia marchează exitul fondului american de investiţii din România

Loredana Ralea (Counsel) şi Daniel Badea (Managing Partner, Clifford Chance Badea

Loredana Ralea (Counsel) şi Daniel Badea (Managing Partner, Clifford Chance Badea

Autor: Cristina Bellu

31.10.2023, 12:55 257

Clifford Chance Badea, biroul de la Bucureşti al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă J.C. Flowers & Co. în legătură cu vânzarea First Bank către grupul italian Intesa, tranzacţie care marchează exitul fondului american de investiţii din România, la şase ani de la prima achiziţie.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea Băncii Naţionale a României, a Băncii Centrale Europene şi a Consiliului Concurenţei.

În 2017, preluarea Piraeus Bank a marcat o premieră pentru industria bancară locală – primul fond de investiţii care a devenit acţionar într-o bancă românească, cu aprobarea Băncii Naţionale a României. Ulterior, în 2019, First Bank, deţinută de J.C. Flowers & Co., a preluat Leumi Bank România.

Complexitatea tranzacţiei de vânzare a activelor către grupul italian a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, nucleul fiind format din Daniel Badea (Managing Partner), Loredana Ralea (Counsel), Radu Costin (Senior Associate), Maria Moga (Associate) and Eleonora Udroiu (Of Counsel).

„Vânzarea First Bank se adaugă unui portofoliu solid de tranzacţii de referinţă pe care le coordonăm pentru companii, fonduri de investiţii sau instituţii financiare de calibru”, spune Daniel Badea, Managing Partner.

Avocaţii au acordat asistenţă pe toate aspectele tranzacţiei, începând cu etapa de due diligence, structurarea şi negocierea tranzacţiei, aspecte specifice de reglementare bancară, redactarea documentelor tranzacţiei şi asistenţă la semnare. Aspectele de lege engleză au fost acoperite de Alex Cook, partener M&A din biroul Clifford Chance Praga.