Bănci și Asigurări

ING Bank a acordat un împrumut de 150 mil.euro operatorului de telecomunicaţii Digi, pentru refinanţarea unor obligaţiuni scadente în 2025. În ultimii 10 ani, banca a intermediat pentru Digi tranzacţii de aproape 3 mld. euro

Raluca Radbata, Coordonator Sector Telecom, Media & Technology, ING Bank România

Raluca Radbata, Coordonator Sector Telecom, Media & Technology, ING Bank România

Autor: Cristina Bellu

27.06.2024, 12:00 2917

ING Bank a susţinut Digi România şi Digi Communications, compania mamă a operatorului de telecomunicaţii, în acordarea unei finanţări de 150 milioane de euro, pe o perioadă de 3 ani de la prima utilizare, împrumut care va fi folosit pentru rambursarea obligaţiunilor grupului, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadenţă în 2025.

Tranzacţia a fost condusă de ING în calitate de Coordonator, Subscriitor, Aranjor Principal Mandatat, Creditor Iniţial şi Agent de Facilitate.

„Grupul Digi are planuri de creştere atât în România, cât şi în ţările din vestul Europei, iar noi suntem determinaţi să contribuim din rolul de partener financiar la această poveste” , spune Raluca Radbata, Coordonator Sector Telecom, Media & Technology, ING Bank România.

În total, în ultimii 10 ani, ING a intermediat pentru grupul Digi tranzacţii ce însumează aproximativ 3 miliarde de euro.

„Finanţarea reprezintă un punct de referinţă important pentru Digi, iar termenii atractivi ai tranzacţiei reliefează bonitatea ridicată a grupului Digi, precum şi modelul lor de business rezistent la şocuri externe.“, a completat Andrei Dobre, Director în echipa sectorială Telecom, Media & Technology la ING Bank N.V. Amsterdam.

Digi (simbol bursier DIGI) a raportat un profit net de 25,6 mil. euro în primul trimestru din 2024, comparativ cu 10,8 mil. euro în acelaşi trimestru din 2023, în timp ce vânzările au urcat la 445 mil. euro de la 395 mil. euro. EBITDA ajustată a fost de 163 mil. euro.

Digi are o capitalizare bursieră de 6,6 mld. Lei. De la începutul anului 2024 acţiunile s-au apreciat cu aproape 50%.