Bănci și Asigurări

Cum puteţi lua 50.000 de lei să vă cumpăraţi echipamente de birou de la Flanco

Cum puteţi lua 50.000 de lei să vă cumpăraţi...

Autor: Cristina Bellu

29.05.2024, 12:25 1252

Fintech-ul de microfinanţare Omnicredit lansează un produs de creditare prin care antreprenorii cu o activitate de cel puţin şase luni pot lua până la 50.000 lei pentru echipamentele tehnologice de birou din portofoliul retailerului Flanco Smart Discounter, prin microcredite în rate, cu o perioadă de rambursare de maximum un an. 

„Intrarea pe piaţa creditării produselor de retail pentru persoane juridice marchează o premieră pentru noi, motivându-ne să răspundem cu agilitate nevoilor unui segment mai amplu de clienţi”, spune Elisa Rusu, CEO Omnicredit

Potrivit acesteia, procesul de creditare este unul simplificat, integral online, cu un număr redus de documente necesare. Cererile de creditare sunt analizate într-un interval de 3-5 ore de la momentul transmiterii documentelor, iar în cazul aprobării, fondurile sunt disponibile în aceeaşi zi.

„Înţelegem provocările pe care le întâmpină start-upurile şi micile companii în perioada incipientă de activitate, în special atunci când vorbim despre achiziţionarea echipamentelor necesare în desfăşurarea activităţii cotidiene. Microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre, iar susţinerea lor este esenţială pentru construirea unei societăţi prospere”, susţine Oana Făurescu, Manager Divizia Servicii Flanco Smart Discounter.

În România activează în prezent aproximativ 500.000 de microîntreprinderi, conform buletinului trimestrial publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Platforma de microfinanţare Omnicredit, înfiinţată în 2019, oferă produse de factoring, scontare şi microcreditare. Incepand cu 2023, Omnicredit şi-a adaugat în portofoliul de produse şi linia de credit pentru plata furnizorilor. În 2023, Omnicredit a acordat finanţări în valoare de peste 40 milioane euro companiilor româneşti.

Acţiunile Omnicredit sunt deţinute în proporţie de 15% de către Elisa Rusu şi 85% de către fondul de investiţii Reconstruction Capital II LTD.