Bănci și Asigurări

Sergiu Oprescu, şeful Alpha Bank România, ar urma să fie preşedintele Consiliului de administraţie al băncii rezultate după preluarea Alpha Bank de către UniCredit. Mihaela Lupu rămâne CEO al UniCredit Bank România, care după fuziune ar urma să urce pe locul 3 în topul băncilor mari

Sergiu Oprescu are experienţă de circa 30 de ani în sectorul serviciilor financiare. El s-a alăturat Alpha Bank Romania în 1994, iar în 2007 a fost numit preşedinte executiv al băncii.

Sergiu Oprescu are experienţă de circa 30 de ani în sectorul serviciilor financiare. El s-a alăturat Alpha Bank Romania în 1994, iar în 2007 a fost numit preşedinte executiv al băncii.

Autor: Claudia Medrega

24.06.2024, 00:06 425

Sergiu Oprescu, care este preşedintele executiv al Alpha Bank Romania şi director general al reţelei internaţionale a grupului elen Alpha Bank, ar urma să ocupe poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii rezultate după preluarea Alpha Bank de către UniCredit, potrivit unor surse din piaţa financiară. Iar Mihaela Lupu - care a preluat în toamna anului 2023 conducerea UniCredit Bank România, după o carieră de 25 de ani în grupul UniCredit - va rămâne CEO al UniCredit Bank România, care ar urma să urce pe locul 3 în topul băncilor mari după fuziune.

În toamna anului trecut, UniCredit Bank România, subsidiara de pe piaţa locală a grupului italian cu acelaşi nume, anunţa într-o tranzacţie surpriză, cu negocieri ţinute secrete până la anunţul operaţiunii, că fuzionează cu banca românească cu capital elen Alpha Bank România, care dispare de pe piaţa autohtonă după aproape 30 de ani de existenţă, finalizarea tranzacţiei fiind estimată pentru 2024. Noua bancă rezultată din fuziunea UniCredit Bank Romania cu Alpha Bank Romania va fi a treia ca mărime de pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă combinată de 12% după active, potrivit UniCredit.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro