Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nvidia se apreciază cu 3% după corecţiile severe din ultimele zile

Acţiunile Nvidia se apreciază cu 3% după corecţiile...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2024, 16:56 133

Revenirea acţiunilor Nvidia de la debutul şedinţei de marţi a adus creşteri pentru indicii bursieri americani S&P500 şi Nasdaq, la o zi după o vânzare puternică de acţiuni ale gigantului producător de cipuri. S&P 500 a crescut cu 0,1%, în timp ce Nasdaq a avansat cu 0,5%, scrie CNBC. Dow Jones Industrial Average a rămas în urmă, pierzând 51 de puncte, sau 0,1%.

Acţiunile Nvidia au câştigat peste 2%. În sesiunea precedentă, acţiunile au scăzut cu mai mult de 6%, marcând cea mai mare scădere într-o singură zi de la 19 aprilie, când au pierdut 10%.

Cel mai recent declin a împins compania mai adânc în teritoriul de corecţie, sau mai mult de sub 13% recordul lor intraday. Alte acţiuni de semiconductoare au fost, de asemenea, sub presiune luni, inclusiv Super Micro Computer , Qualcomm şi Broadcom .

Pierderile Nvidia au împins Nasdaq-ul în jos cu mai mult de 1% luni, cea mai mare pierdere într-o singură zi din aprilie. Nasdaq-100 a suferit, de asemenea, cea mai proastă zi din aprilie, deoarece investitorii au renunţat la producătorii de cipuri.

Această schimbare între pieţe a stimulat Dow cu peste 200 de puncte, făcându-l singurul indice de referinţă al acţiunilor americane care a înregistrat o creştere în sesiunea precedentă. Dar unii investitori cred că recenta vânzare de acţiuni de semiconductori nu este un motiv de alarmă, pe baza modelelor istorice.

Jeff deGraaf de la Renaissance Macro Research a declarat luni la emisiunea "Closing Bell" de la CNBC că vara este de obicei o perioadă dificilă pentru acest sector, menţionând că trimestrul al treilea se înregistrează de obicei ca fiind cea mai proastă perioadă pentru industrie.

"Vestea bună este că eu cred că Nvidia este încă în trendul ascendent pe termen lung", a spus el. "Cred că aceste corecţii probabil se dovedesc a fi cumpărabile. Trebuie doar să temperaţi acest sentiment."

 ​