Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Analiştii Prime Transaction văd acţiunile DN Agrar Group la 1,8 lei, în urcare cu 10% faţă de nivelurile actuale. Cotaţia este pe plus cu 128% în ultimele 12 luni

Bursă. Analiştii Prime Transaction văd acţiunile DN...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2024, 07:22 238

„Aşteptările noastre arată o probabilitate mare de îmbunătăţire a rezultatelor în cursul acestui an“.

Casa de brokeraj Prime Transaction a estimat pentru acţiunile DN Agrar Group (simbol bursier DN) o valoare intrinsecă de 1,8074 lei pe unitate, ceea ce, în funcţie de preţul de tranzacţionare de 1,64 lei, implică o apreciere potenţială de aproximativ 10%. Anul acesta, acţiunile celor mai mari ferme zootehnice integrate din România afişează un avans de 28,1%, pe o lichiditate de 22 de milioane de lei.

„Preţul de piaţă al acţiunii DN Agrar a avut o tendinţă de creştere în ultimele şase luni, însă aceasta s-a materializat în principal la începutul anului, ulterior evoluţia fiind una laterală. Cele mai importante ştiri din ultimele luni se referă la extinderea finanţărilor bancare pentru a asigura dezvoltarea fermelor operate în prezent şi construcţia fermei de la Straja“, conform unei analize de pe BVB Research.

DN Agrar a încheiat primul trimestru din 2024 cu afaceri de 40 de milioane de lei, în coborâre cu 9% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit net de 8 milioane de lei, reprezentând o scădere de 5% an/an, venită pe fondul reducerii preţului laptelui cu 25%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro