Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Banca Transilvania şi restul lumii. Banca a ţinut capul de afiş la Bursa de Valori după oferta prin care BERD a vândut 1,7% pentru 411 mil. lei. Acţiunile au scăzut cu până la 5% pe 74 mil. Lei

Bursă. Banca Transilvania şi restul lumii. Banca a...

Autor: Tibi Oprea

28.06.2024, 07:00 675

Tranzacţiile cu acţiuni TLV au reprezentat aproape 40% din toată lichiditatea „Dacă voiau să vândă mai mult, puteau vinde în această tranzacţie“, spune un broker.

Acţiunile Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de joi chiar şi cu până la 5%, după ce Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut cu o zi în urmă, într-o ofertă fulger, 13,7 milioane de acţiuni la preţul de 30 de lei, adică o tranzacţie de 411 mil. lei.

„Este şi o scădere în piaţă per total, la care se adaugă şi ştirea că BERD a vândut din deţinere. Creş­te­r­ea generală din piaţă din ultimele luni a făcut ca multe simboluri să depăşescă pon­de­rea de 5% din deţinerile fondurilor de pensii şi am avut şi acolo vânzări, dar doar din acest motiv. BERD am văzut că a intrat la Premier Energy cu 77 mil. lei şi probabil au şi ei o limită de sumă pentru România. Po­si­bil să fi făcut această vânzare pentru re­ba­lan­sarea por­tofoliului. Vânzarea este de 411 mil. lei şi este superioară intrării la Premier Energy“, spune Lucian Hanganu, broker de acţiuni în cadrul Goldring, pentru ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro