Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Record: salariaţii români au contribuit cu 1,6 mld. lei în luna mai la fondurile de pensii Pilon II. Un sfert din bani, la Bursa de Valori

Bursă. Record: salariaţii români au contribuit cu 1,6...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2024, 07:00 861

Contribuţiile provenite din venitul brut lunar s-au majorat cu 121 mil. lei faţă de luna precedentă pe fondul creşterilor salariale şi al majorării numărului de participanţi Viramentele din luna mai sunt aferente salariilor din martie.

Contribuţiile salariaţilor români către fondurile de pensii private Pilon II prin viramentul a 4,75% din venitul brut lunar au atins o valoare record în luna mai pe fondul creşterilor salariale şi al majorării numărului de participanţi, arată datele agregate de ZF.

Viramentele din luna mai sunt aferente salariilor primite de angajaţii români în luna martie, ceea ce înseamnă că cel mai probabil în luna iunie valoarea acestor contribuţii va creşte la un nou record în contextul primelor încasate de Paşte. Circa 25-30% din aceste contribuţii se regăsesc în tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti date fiind deţinerile acestor fonduri în acţiuni.

Potrivit celor mai recente date ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), viramentele sala­ri­aţilor români s-au ridicat la 1,56 mi­liarde de lei în luna mai, plus 121 mil. lei faţă de luna precedentă.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro