Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Vasile Adrian Viman, fost CEO al Kaufland România, raportează prin firma Princeton Investments o deţinere de 5% din BRK Financial Group, investiţie de 2,4 mil. lei

Bursă: Vasile Adrian Viman, fost CEO al Kaufland...

Autor: Liviu Popescu

25.06.2024, 16:17 255

Compania Princeton Investments SRL, care potrivit datelor termene.ro este controlată în mod egal de Vasile Adrian Viman (fost CEO Kaufland România) şi Claudiu Viman, a raportat la Bursa de Valori Bucureşti depăşirea pragului de 5% deţinere la BRK Financial Group (BRK).

Astfel, firma a ajuns la o deţinere de 5,0022% din BRK, echivalentul unei investiţii de 2,4 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF care au ţinut cont de numărul de acţiuni de 16,9 milioane unităţi şi de preţul de tranzacţionare de 0,14 lei pentru acţiunile BRK.

Vasile Adrian Viman, fost CEO al Kaufland România, raportează prin firma Princeton Investments o deţinere de 5% din BRK Financial Group, investiţie de 2,4 mil. lei

ZF a scris în decembrie 2023 că Adrian Viman a ajuns cel mai mare investitor la holdingul imobiliar Meta Estate Trust. Acesta are în prezent 14% din holding, echivalentul unei deţineri de 8,6 mil. lei.

Adrian Viman şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Germania, unde şi-a realizat şi studiile universitare. După experienţa la Kaufland, Viman a ales să fie antreprenor în domenii precum real estate şi industria de wellness, unde dezvoltă pe plan local reţeaua de săli de fitness Clever Fit în sistem de franciză.

BRK este singurul broker bursier listate la Bursa de Valori. Compania are o capitalizare de 48 mil. lei iar de la începutul lui 2024 acţiunile au scăzut cu 6% pe tranzacţii de 10,3 mil. lei.

 

 ​