Burse - Fonduri mutuale

ZF Live. Radu Puiu, analist financiar, XTB România: Tinerii sunt mai deschişi către investiţii şi economisire, dar nu au încă resursele necesare, în timp ce oamenii mai în vârstă, deşi au resurse, nu sunt informaţi şi nu au încredere în instrumentele financiare

Radu Puiu, analist financiar la XTB România

Radu Puiu, analist financiar la XTB România

Autor: Alexandra Matei

27.06.2024, 07:34 568

♦ Dintr-un sondaj realizat în cadrul XTB România reiese că 56% dintre respondenţi se gândesc să pună bani deoparte, iar 44% dintre ei nu o fac şi nu au în plan acest lucru ♦ Mai mult, 75% dintre cei care susţin că nu pun bani deoparte spun că nu o fac pentru că nu au posibilitatea.

Tinerii din România, deşi sunt precauţi cu banii lor, sunt mai deschişi către investiţii şi economisire, dar nu au încă resursele necesare, fiind la început de carieră, în timp ce, la polul opus, oamenii mai în vârstă, care au resurse, nu sunt informaţi şi nu au încredere în instrumentele financiare, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România, în urma unui sondaj realizat de casa de brokeraj.

„Tinerii se arătau a fi cei mai dispuşi să investească, dar menţionau că nu dispun de veniturile necesare deocamdată. Aici putem vorbi de un paradox.“

„Tinerii sunt mai bine pregătiţi şi deţin mai multe informaţii despre gestionarea banilor sau educaţia financiară, dar nu dispun de resursele necesare pentru a investi, fiind la început de carieră. La polul opus, cei mai maturi au resursele necesare, dar sunt mai puţin informaţi şi interesaţi de a investi. (...) Este important procesul de educare, de a oferi informaţiile necesare şi de a îi familiariza pe cei interesaţi cu bazele economiei – ce este dobânda, randamentul, care este diferenţa între un depozit bancar şi o acţiune“, a detaliat el în timpul emisiunii ZF Live.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro