Business Hi-Tech

Start-up-ul fintech MetaWealth, a încheiat o rundă de finanţare de 2 mil. euro de la 11 investitori din Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Spania, Elveţia şi România. Compania e evaluată la 50 mil. euro

foto: Michael Topolinski, cofondator şi chairman al MetaWealth

foto: Michael Topolinski, cofondator şi chairman al MetaWealth

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.07.2024, 17:17 101

Start-up-ul fintech MetaWealth, care a dezvoltat o platformă prin intermediul căreia utilizatorii pot investi în fracţiuni de active imobiliare, a încheiat o rundă de finanţare pre-Seria A de 2 mil. euro de la 11 investitori din Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Spania, Elveţia şi România, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Investitorii au evaluat compania la 50 mil. euro.

„Suntem încântaţi de succesul acestei runde de finanţare, care confirmă faptul că MetaWealth răspunde la exigenţele de evaluare pe care le au investitorii experimentaţi. Suntem un business inovator, cu un istoric impresionant de rentabilitate ridicată, cu un portofoliu şi un pipeline puternic, şi cu un model de business scalabil la nivel global. Ne propunem să organizăm o rundă de finanţare Seria A cu mai multe fonduri de venture capital, până în primul trimestru al anului 2025”, a spus Michael Topolinski, cofondator şi chairman al MetaWealth.

MetaWealth a fost lansat în urmă cu 15 luni la nivel global, iar în prezent este activ în Bucureşti, Marbella şi Dublin. Platforma MetaWealth conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali şi investitori din întreaga lume, prin integrarea tehnologiei blockchain/ de tokenizare de ultimă generaţie, a expertizei globale în domeniul imobiliar şi a înţelegerii de neegalat a pieţei, au explicat reprezentanţii companiei. Astfel, de la lansarea sa în martie 2023, platforma de investiţii a tokenizat 101 active imobiliare premium, cu o valoare totală a investiţiei de peste 20 de milioane de dolari. Per ansamblu, start-up-ul fintech are sub contract proprietăţi imobiliare din trei ţări cu o valoare totală de 55 de milioane de dolari. Potrivit reprezentanţilor companiei, branduri din industriile de consultanţă, imobiliare şi tehnologie, printre care Deloitte, Colliers, ONE United şi Solana, colaborează cu MetaWealth.

„În luna august a anului 2024, MetaWealth îşi va inaugura sediul din Londra, de unde va coordona activităţile de reglementare şi conformitate, marketing, relaţii cu investitorii şi parteneriatele. Pe de altă parte, biroul MetaWealth din Bucureşti rămâne hub-ul operaţional şi de resurse umane, coordonând activităţile de achiziţii şi managementul activelor, operaţiunile financiare, juridice şi contabile, precum şi liniile cruciale de business privind tehnologia, ingineria şi securitatea platformei.”

De asemenea, start-up-ul este în discuţii avansate cu mai multe bănci locale şi internaţionale interesate să ofere clienţilor lor acces la oportunităţile de investiţii disponibile prin MetaWealth.

„Industria imobiliară a reprezentat dintotdeauna un business esenţial pentru industria bancară. Astăzi, tehnologia revoluţionează ambele industrii şi este firesc ca ele să-şi

exploateze sinergiile tradiţionale prin acest nou cadru global de blockchain şi tokenizare oferit de MetaWealth. Discuţiile noastre incipiente de la Londra şi Bucureşti, precum şi entuziasmul investitorilor de a investi în MetaWealth ne dau încredere. Ne aşteptăm să anunţăm primele parteneriate bancare în următoarele şase luni”, a spus investitorul Bogdan Herea, membru în Consiliul Consultativ, care coordonează în calitate de terţă parte implementarea parteneriatelor cu băncile.