Companii

Compania de transporturi internationale Oprean intra pe logistica

08.11.2005, 19:00 145

Compania de transport international Oprean din Sebes, judetul Alba, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri pe acest an de peste 15%, pana la 7,8 mil. $ (6,3 milioane de euro).

"Cifra de afaceri pe 2005 va fi mai mare decat in anul 2004 cu 15-20% pentru ca a crescut si parcul auto. Profitul nu va creste insa, deoarece a crescut mult pretul carburantului si pentru o companie de transport carburantul reprezinta 30% din volumul cheltuielilor", a declarat Nicolae Oprean, directorul companiei Oprean. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 6,5 milioane de dolari (5,2 milioane de euro).

Oprean intentioneaza sa extinda domeniul de activitate al firmei de transport din Sebes si in logistica.

"Suntem o companie independenta, dar cautam o companie internationala din domeniul logisticii, alaturi de care sa punem bazele unui centru de transport si logistica in Romania, mai ales ca ne aflam in centrul tarii si nu exista asa ceva in zona", explica Oprean. Transportatorul din Sebes nu este singurul care vrea sa valorifice potentialul pietei romanesti in materie de logistica.

O parte din companiile de logistica internationale care activeaza pe piata ungara si-au exprimat interesul de a se extinde in Romania, care este o etapa fireasca in extinderea acestora in Europa de Est. In cursul acestui an grupul olandez de logistica Rynart a anuntat o investitie de 25 de milioane de euro intr-un centru logistic din Bucuresti.

Firma Oprean a aparut in anul 1993 in localitatea Sebes, judetul Alba si a realizat pana acum investitii totale de 6,5 milioane de euro. Conform spuselor reprezentantului companiei, Oprean are o cota de piata la nivel national de 10-15%.

Alte companii de transport international sunt Delamode, Kuhne & Romania, Frans Maas Romania, Romtrans, Van der Vlist International Transport and Services, Kapital Leading Transport si Karl Heinz Dietrich.