Energie

Germanii de la BayWa preiau parcul fotovoltaic White Gate din judeţul Constanţa, cu o putere de aproape 46 MWp

Germanii de la BayWa preiau parcul fotovoltaic White Gate...

Autor: Cristina Bellu

26.06.2024, 11:09 203

BayWa r.e România, subsidiara locală a grupului BayWa, fondat în urmă cu peste 100 de ani în München, Germania, cu afaceri totale de aproape 24 miliarde de euro în 2023, a achziţionat parcul fotovoltaic White Gate cu o putere de aproximativ 46 MWp, situat în judeţul Constanţa.

„România are un potenţial imens în domeniul energiei solare şi este vital să valorificăm aceste resurse pentru a asigura un viitor mai curat şi mai sustenabil. Achiziţia acestui parc fotovoltaic de către BayWa r.e. marchează un pas important în consolidarea infrastructurii energetice regenerabile din România”, spune Ioana Roman, partener şi coordonatoarea departamentului de Real Estate din cadrul firmei de avocatură Filip & Company, care a asistat BayWa r.e România în procesul de achiziţie.

Echipa implicată în această achiziţie a fost coordonată de Ioana Roman (partener) şi i-a inclus pe Lavinia Cazacu (associate), Ilinca Porojan (associate), Simona Rezuş (associate), Valeriu Iliescu (associate), Camelia Ianţuc (senior associate), Marius Gheldiu (associate), Irina Oprea (senior associate) şi Mădălina Cristache (associate).

Proiectul fotovoltaic White Gate aparţine White Gate Industrial Park, societate fondată în 2021, şi în care acţionari sunt Luchian Florin Costel – 50%, Nistor Luminiţa– 25% şi Tănase Laura – 25%, potrivit Confidas.ro.