Companii

Hornbach pregăteşte un magazin nou în Colentina, investiţie de peste 35 mil. euro

Hornbach pregăteşte un magazin nou în Colentina,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.06.2024, 00:07 3432

Retailerul de bricolaj Hornbach, unul dintre cei mai mari de pe piaţa locală de profil, se confruntă cu probleme în pregătirea următorului magazin pe care îl are în plan în Bucureşti, aspectele juridice fiind cele care reprezintă o piedică.

„Am anunţat în urmă cu ceva timp deschiderea unui nou magazin în Bucureşti, în zona Colentina. Cu toate acestea, momentan, proiectul întâmpină câteva provocări juridice generale, comune mai multor zone din Capitală, ceea ce a încetinit avansarea cu deschiderea acestuia“, a spus Radu Oniga, director general la Hornbach România, numit în această funcţie la 1 martie 2024.

Proiectele imobiliare şi de construcţii din Bucureşti trec printr-o perioadă tulbure de câţiva ani, în condiţiile în care procesul de autorizare a proiectelor noi a fost oprit. Astfel, efectele se văd şi în investiţii precum cea anunţată de Hornbach. Totuşi, planul merge mai departe.

„Investiţiile în teren, construcţia magazinului şi prima dotare a acestuia se vor ridica, cel mai probabil, la peste 35 de milioane de euro. În general, în orice magazin Hornbach nou-deschis lucrează între 120 şi 130 de angajaţi.“

Mai departe, pentru vara anului 2025, Hornbach pregăteşte deschiderea unui nou magazin, al doilea din Timişoara.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro