Companii

Leo Gherghina, consultant specializat în consultanţă pe zona de family business: Am cunoscut antreprenori tineri şi văd mare potenţial!

Leo Gherghina, consultant specializat în consultanţă pe zona de family business

Leo Gherghina, consultant specializat în consultanţă pe zona de family business

Autor: Mirabela Tiron

21.06.2024, 18:00 161

Leo Gherghina, consultant specializat în consul­tan­ţă pe zona de family business, spune că avantajul com­petitiv îl dă mentalitatea de antreprenor şi chiar dacă exis­tă constrângeri de natură bugetară sau care ţin de guver­nanţă corporativă un antreprenor poate să ia decizii rapid.

„Este clar că un manager de multinaţională are un a­pe­tit de risc mai scăzut decât un antreprenor român. Avan­tajul competitiv ţi-l dă mentalitatea de antreprenor. Chiar dacă ai constrângeri bugetare şi ai o anumită guvernanţă corporativă poţi să iei totuşi mai rapid decizii, fie că ţin de achiziţii sau intrarea pe segmente noi de piaţă. Aici timpul devine esenţial“, a declarat el în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024. Consultantul a mai explicat că dacă eşti în ocean este mai greu să întorci o barcă mare, un pachebot, cu referire la marile corporaţii, decât un velier mai mic, pe care îl întorci mai rapid.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro