Retail&Agrobusiness

Retailerul irlandez Primark deschide în august un magazin de peste 3.000 mp în Iulius Town, complexul dezvoltat în Timişoara de grupul Iulius

Retailerul irlandez Primark deschide în august un...

Autor: Cristina Bellu

25.06.2024, 12:48 311

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul magazin din România în decembrie 2022, în Capitală, va deschide pe 7 august un magazin în Iulius Town, complexul mixed-use dezvoltat de compania imobiliară Iulius în Timişoara.

Proiectul, care se întinde pe o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi, marchează a treia unitate pe care irlandezii o deţin pe piaţa locală, după magazinele din ParkLake Shopping Centre şi AFI Cotroceni din Bucureşti, inaugurate în decurs de un an şi jumătate de când Primark a intrat în România.

„Este o etapă importantă în planurile noastre de extindere în ECE şi o inaugurare mult-aşteptată pentru România”, spune Maciej Podwojski, Director ECE, Primark.

Noul magazin va comercializa toate articolele aflate în portofoliu printre care şi produse sub marca Primark Cares, segment aflat în continuă creştere.

În prezent, 50% din hainele Primark sunt realizate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse sustenabile, iar retailerul s-a angajat să atingă pragul de 100% până în 2030.

„Primark este unul dintre brandurile populare pe care clienţii noştri îl aşteptau de multă vreme (...) Este o premieră valoroasă pentru portofoliul IULIUS”, adaugă Oana Diaconescu, Head of Leasing IULIUS.

Europa Centrală şi de Est (ECE) este o regiune de creştere importantă pentru Primark. Retailerul a deschis recent primul magazin în Ungaria, care este cea de-a şasea piaţă a Primark în Europa Centrală şi de Est (ECE), unde operează în prezent 13 magazine. Pe lângă Timişoara, Primark va mai deschide alte două magazine în regiune în cursul acestui an, cu locaţii în Bydgoszcz, Polonia, şi o a doua locaţie în Praga, Republica Cehă.